Simona Halep a fost senzatia puternicului turneu Masters de la Roma

Simona Halep a fost senzatia puternicului turneu Masters de la Roma

Jucatoarea romanca Simona Halep a avut un parcurs foarte meritoriu in turneul Masters din circuitul WTA de la Roma. Dupa mai multe meciuri bune, Simona a cedat doar in semifinalele puternicului turneu din capitala Italiei, unde a pierdut in fata campioanei americance Serena Williams.
In fapt Simona Halep, doar numarul 64 WTA, a cedat in prima semifinala a Masters-ului de la Roma cu numarul 1 mondial, Serena Williams, scor 6-3 6-0, intr-un meci care a durat putin peste o ora.
Pentru calificarea intr-o semifinala de vis victima din sferturi a Simonei a fost sarboaica Jelena Jankovici, numarul 18 mondial si campioana chiar la Roma in 2008. Jankovici a castigat primul set al partidei cu 6-4, dar jucatoarea noastra a revenit miraculos. A castigat al doilea set cu un incredibil 6-0, iar in al treilea a revenit de la 0-3 pentru a castiga cu 7-5, nu inainte sa salveze si doua mingi de meci pe serviciul lui Jankovici. Astfel Simona Halep a jucat in prima sa semifinala de Masters. Cu atat mai extraordinara este aceasta performanta, cu cat Simona a juca si in calificari !!
In prealabil, Simona Halep trecuse de alte trei jucatoare de top. In turul 1 de Svetlana Kuznetsova, 6-1, 6-1. In turul 2 de numarul 3 mondial, poloneza Agnieszka Radwasnka poloneza de pe locul 4 mondial, 6-7, 6-1, 6-2. Simona Halep a ajuns in atentia lumii cu aceasta prima sa victorie in fata unei jucatoare din Top 5 mondial, iar in turul 3 romanca a dispus de italianca Roberta Vinci, numarul 15 mondial, 6-1, 6-4.
Pentru calificarea in semifinale, Halep va primi 85.835 de euro si 395 de puncte in clasamentul WTA.

In cealalta semifinala de la Roma, Victoria Azarenka, numarul 3 mondial, joaca cu italianca Sara Errani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*