Cu Roland Garros Serena castiga al 16-lea Grand Slam din cariera

Cu Roland Garros Serena castiga al 16-lea Grand Slam din cariera

Favorita numarul 1, Serena Williams nu acedat la Paris nici un set in primele 4 tururi, dar in sferturile de finala Svetlana Kuznetova i-a facut probleme. Dupa un 6-1 pentru americanca in primul set, rusoaica se impune cu 6-3 si duce jocul in decisiv, unde nu mai are forta (scor 3-6) si Serena intra in semifinale. Aici italianca Sara Erani a fost o prada extrem de usoara, Serena a castigat cu 6-0, 6-1 in fata favoritei 5 ! Serena Williams intra in finala cu rusoaiaca Maria Sarapova.
Nici finala nu a prilejuit set pierdut pentru Serena, scorul clar de 6-4, 6-4, arata ca nici macar cap de serie numarul 2 nu i-a pus probleme uraganului Serena.

Sarapova nu a mai reusit sa o invinga pe Serena Williams de noua ani. Cele doua sportive s-au intalnit pana in prezent de 16 ori, iar americanca s-a impus in 14 meciuri. Serena Williams a devenit, la 31 de ani si 247 de zile, cea mai in varsta jucatoare care a castigat turneul de la Roland Garros dupa 1968. Americanca s-a mai impus la Roland Garros in 2002, cand avea 20 de ani si a invins-o in finala pe sora ei Venus.
Unele lucruri nu se schimba niciodata. Cum ar fi abilitatea Serenei Williams de a castiga titluri de Slam intr-o maniera descurajanta pentru restul competitoarelor. Spre nesansa Mariei Sharapova, printre lucrurile care par a nu se mai schimba niciodata se numara si rezultatul meciurilor dintre ea si Serena, mereu acelasi de aproape 10 ani. „Trebuie sa incerc lucruri diferite”, spunea ea inainte de finala si, spre lauda ei, a reusit sa faca din nou meciul ceva mai strans, ca si la Miami. Insa toate eforturile ei au fost pur si simplu insuficiente. Diferența dintre cele doua e atat de mare incat impresia cu care ramanem dupa fiecare meci este ca Serena pur si simplu nu are cum sa piarda cu Sharapova. Indiferent cat de mult se motiveaza Masha, americanca gaseste mereu acea viteza extra cu care se scutura imediat de determinarea fantastica pe care se cațara rusoaica.
Spre deosebire de alte meciuri cu Serena, Sharapova a facut lucrurile interesante azi. A inceput extrem de motivata, salvand patru mingi de break in chiar primul game, apoi facand ea insasi break si conducand cu 40-15 in game-ul trei. Si-a acompaniat aproape fiecare punct cu „Come On!”-uri de-a dreptul sfidatoare, si, macar in acele momente, o surpriza parea plauzibila, sau daca nu o surpriza, atunci macar o finala pe muchie de cuțit. Serena s-a trezit insa aproape imediat din emoțiile (a spus ulterior ca a intrat foarte nervoasa in meci) debutului si a replicat pe aceeasi linie, in ceea ce a fost o demonstrație (cu fundal sonor) de cine loveste mai tare si mai precis. E o cursa in care Sharapova nu poate sa castige contra Serenei, motiv pentru care americanca a preluat imediat inițiativa si nu a mai cedat-o pana finalul partidei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*