Halep – Cadantu, semifinala romaneasca la Budapesta

Halep – Cadantu, semifinala romaneasca la Budapesta

In finala turneului WTA de la Budapesta vom avea cu siguranta o jucatoare romana. Spunem asta pentru ca astazi cu incepere de la ora 16:00 in semifinalele turneului maghiar Simona Halep o va infrunta pe Alexandru Cadantu. Castigatoarea acestui duel va juca pentru trofeu contra invingatoarei din disputa Chanelle Scheepers – Yvonne Meusburger.
Semifinala de la Budapesta va fi al treilea duel dintre cele doua jucatoare din tara noastra. Mai intai intr-un turneu ITF organizat la Bucuresti in 2011 Halep castiga in trei seturi, pentru ca anul urmator pe zgura de la Fes tot Simona sa castige, de data aceasta in doar doua seturi.
Halep, locul 30 WTA, traverseaza o perioada excelenta. De la inceputul lunii mai a reusit sa ajunga in semifinala la Roma si sa castige turneele de la Nurnbeg si Hertogenbosch. Iesita prematur la Wimbledon Simona a revenit pe zgura unde a facut un turneu perfect pana acum. In primul tur a trecut cu 6-3 6-0 de Sesil Karatantcheva, pentru ca in runda secunda sa o elimine in doua seturi similare, castigate la 1, pe Agnes Bukta. Echipiera gazdelor, Timea Babos, a fost adversar Simonei in sferturi. romanca castigand lejer cu 7-5 6-1. Pentru Simona a fost prima participare la acest turneu.
Locul 80 in clasamentul WTA Alexandra Cadantu este in fata celei de a doua semifinale WTA din acest an. La Katowice in luna aprilie epierdea in fata Kvitovei. Alexandra a avut evolutii constant bune la acest turneu. In prima runda nu i-a lasat decat un game Paticiei Mayr-Achleitner. Cadantu a fost nevoita sa revina de la 0-1 la seturi in disputa cu Andrea Hlavakova din runda secunda, castigand datorita abandonului jucatoarei cehe la scorul de 0-4 in decisiv. Un meci mult mai greu se anunta cel din sferturi cu Shahar Peer, dar Alexandra dupa un prim set castigat la 0, a reusit sa se impuna si in actul secund cu 7-5!
Simona Halep este mare favorita in duelul romanesc de la Budapesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*