Triumf la Budapesta pentru Simona Halep !!

Triumf la Budapesta pentru Simona Halep !!

Tripla exceptionala in aceasta vara pentru tanara constanteanca Simona Halep. Al treilea turneu castigat a venit pe malurile Dunarii, in turneul WTA de la Budapesta, unde Simona a dovedit ca este intr-o forma de exceptie, reusind in ultimele saptamani un parcurs nemaintalit de nici un roman in tenisul mare in ultimii foarte multi ani.

Cap de serie numarul 3, Simona a castigat turneul de la Budapesta dotat cu premii in valoare totala de premii in valoare totala de 235.000 de dolari. In finala, ea invins-o cu scorul de 6-3, 6-7 (7/9), 6-1, dupa doua ore si 27 de minute, pe Yvonne Meusburger (Austria), pozitia 112 in ierarhia mondiala. Pentru succesul de la Budapesta, Simona Halep va primi 280 de puncte WTA si un cec in valoare de 40.000 de dolari. Halep a mai castigat in 2013 turneele de la Nurnberg si Den Bosch. Dupa ultimul succes, Simona a urcat sapte locuri si se afla pe pozitia 23 WTA, cu 1.885 de puncte, cea mai buna clasare din cariera sportivei de 21 de ani. Ea a devenit jucatoarea de tenis din Romania cel mai bine clasata in aceasta ierarhie.

Simona Halep scrie istorie la Budapesta, dupa ce a reusit sa castige, duminica, al treiea turneu WTA al anului. „A fost un meci extraordinar. Yvonne Meusburger a jucat foarte bine. Am avut minge de meci in setul doi, dar ea a revenit si mi-a fost foarte greu sa castig. Dar in cele din urma am reusit si sunt fericita. Este fantastic, am castigat trei turnee in acest an. Am crezut in sansa mea si am reusit. Sunt bucuroasa de felul in care joc la acest moment si sper sa castig in continuare”, a spus Halep, informeaza site-ul wtatennis.com.
Sportiva originara din Constanta este a patra jucatoare din Romania care reuseste sa castige trei sau mai multe titluri WTA, dupa Virginia Ruzici (12 titluri), Irina Spirlea si Ruxandra Dragomir (ambele cu cate patru titluri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*