Sorana, dupa meciuri excelente, e in semifinale la Toronto

Sorana, dupa meciuri excelente, e in semifinale la Toronto

Sorana Cirstea continua sa impresioneze la Toronto, unde e in mijlocul uneia dintre cele mai buni saptamani ale carierei. Dupa victoriile cu fostele ocupante ale primului loc, Caroline Wozniacki si Jelena Jankovic, Sori si-a mai adaugat o campioana de Slam pe lista victimelor, Petra Kvitova.

Sorana pare sa fie intr-un soi de misiune ale carei obiective sunt bine definite: intrarea in relevanta si stergerea unor preconceptii bine infipte in capul fanilor si admiratorilor ei, sau pur si simplu observatorilor neutri. Ambele misiuni merg bine. Dupa dubla Wozniacki – Jankovic, o victorie la Petra Kvitova da alta greutate acestei serii. Iar o semifinala la un turneu Premier precum Toronto, venita dupa alta semifinala la Stanford si un sfert la Washington, si in contextul in care Top 20 e la o aruncatura de bat, ei bine, asta inseamna relevanta. Dar la fel de important este ceea ce arata Sorana in acest turneu, iar atitudinea ei ajuta mult, pentru ca ne-o arata pe Sorana intr-o noua lumina.
Discutiile despre timpul petrecut de Sorana la Las Vegas, in cantonamentul Adidas, acolo unde s-a pregatit intens inainte de startul circuitului nord-american, capata alta perspectiva acum. Darren Cahill, unul dintre cei mai faimosi antrenori din lume si parte din staff-ul Adidas Player Development Program, spunea ca a provocat-o oarecum pe Sorana: „E timpul sa decizi ce vrei sa faci, ce e important pentru tine, daca vrei sau nu sa intri in grupul elitei. Ce ai de gand sa faci pentru asta?” Iar romanca da raspunsul chiar acum, pe teren.
Una dintre problemele din trecut ale Soranei era lipsa de consistenta, dificultatea pe care o avea in a confirma un rezultat bun cu un altul la fel de bun in meciul urmator; asta, plus tendinta de a iesi prea usor din lupta cand lucrurile devin complicate. Cu Kvitova, Sorana a reusit sa contrazica ambele idei cu succes. A revenit de la set pierdut si a rezistat cu brio intr-un moment foarte complicat din setul doi, genul de situatie in care iti vine sa dai incolo si tactica, si plan de joc, si tot, si sa o iei la fuga. Dupa ce a condus cu 4-0, Sorana s-a incordat dintr-o data, Kvitova a inceput iar sa joace, si cat ai clipi, scorul se intorsese, iar Cirstea trebuia sa serveasca pentru a ramane in meci, la 4-5. Ca si cu Wozniacki, Sorana a gasit inspiratie in presiune, si a dat startul unei serii incredibile de sapte game-uri cu care a decis, practic, soarta sfertului de finala. Dupa ce a facut toate astea, a facut fata si emotiilor inerente din finalul meciului, inchizandu-l la a patra minge de meci, cu mici emotii inerente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*