Nadal joaca si castiga la Cincinnati

Nadal joaca si castiga la Cincinnati

Nadal a avut un an slab : Rafa nu a jucat Australian Open, a iesit din turul 1 la Wimbledon, a inceput sezonul abia din februarie si, cu toate astea, de luni va urca pe locul doi in lume. Si nu doar ca va urca pe locul doi, dar perspectivele sale pentru restul sezonului si pentru un nou finis pe locul 1 sunt excelente. Ca sa-si pastreze postura de lider, Novak Djokovic va avea nevoie de un parcurs aproape perfect pentru restul anului, insa la cum se prezinta lucrurile acum, preluarea sefiei de catre Rafa nu doar ca este o chestiune de timp, ci si una cat se poate de logica si de meritata.
Nadal a mai adaugat o caramida la un sezon exceptional impunandu-se in Mastersul de la Cincinnati, turneu pe care nu-l mai castigase niciodata si la care nu ajunsese niciodata in finala pana azi. Prin asta, Rafa devine si primul jucator care face dubla Canada – Cincy de la Andy Roddick, in 2003. Invincibil pe hard in acest sezon, Rafa a infrant, in finala, opozitia unui John Isner foarte inspirat, aflat intr-una dintre cele mai inspirate saptamani ale carierei. Big John obtinuse deja trei victorii contra unor jucatori de Top 10 in turneu, inclusiv Djokovic, si a fost aproape sa obtina macar un set cu Rafa. In primul, la 6-5 pentru el, Isner a fortat la primire si si-a creat doua mingi de set consecutive, dar Nadal, spre deosebire de Novak, cu cateva zile in urma, a raspuns cu o serie de servicii excelente. In tiebreak-ul care a urmat, John a mai avut o minge de set la 7-6, insa nici de aceasta data n-a putut concretiza, iar Rafa a transat cateva minute mai tarziu tiebreak-ul cu 10-8. Povestea s-a repetat, partial, in mansa secunda. In game-ul sapte, la scorul de 3-3, americanul a fost cel care a beneficiat de o a treia minge de break (cele trei au fost singurele ale intregii finale), insa si de aceasta data spaniolul a raspuns impecabil. Desi nu s-a putut apropia de serviciul lui Isner, cu care a mai avut probleme serioase la Roland Garros, in urma cu cativa ani, Nadal a incheiat finala, cu un passing-shot, intr-o ora si 57 de minute: 7-6, 7-6.
„Sa castig si la Montreal, si aici, in doua saptamani succesive, e ca un vis pentru mine. Sunt foarte emotionat acum”, a spus Rafa, ajuns la cinci titluri de Masters in 2013, cea mai buna performanta a carierei pentru el din acest punct de vedere. Trei dintre ele au venit pe hard, ceea ce noul numar 2 n-a mai reusit vreodata de-a lungul carierei. Per total, Rafa a ajuns in finala tuturor turneelor la care a participat in acest an, exceptand Wimbledonul, si a acumulat un bilant de 53 de victorii din 56 de meciuri disputate. Singurele „accidente”: Zeballos (Vina del Mar), Darcis (Wimbledon) si Djokovic (Monte Carlo). Asta inseamna 11 finale din 12 turnee. Si noua titluri castigate, cele mai multe reusite de Rafa din 2005 incoace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*