Simona Halep pierde cu Venus Williams la Tokyo

Simona Halep pierde cu Venus Williams la Tokyo

Simona Halep a pierdut in trei seturi cu Venus Williams, 4-6, 7-5, 6-3, desi a avut cate un break avans in seturile doi si trei.
Uneori, se mai intampla si asa. Daca in primul tur, cu Pavlyuchenkova, Simona a iesit la liman dupa ce s-a smuls din ghearele unei infrangeri iminente, de data asta a fost ea cea care a controlat in permanența scorul, dar s-a vazut intr-un final intoarsa si invinsa. Au lipsit doar cateva puncte in momente cheie, plus un sprint decisiv atunci cand victoria era pe tava si astepta sa fie luata – adica exact detaliile la care Simona ne-a obisnuit sa straluceasca o vara intreaga.
Spre exemplu, dupa un start excelent, pe care l-a concretizat mai apoi inchizand primul set la 4, in pofida unei tentative de revenire a lui Venus, romanca a avut in trei randuri avantajul unui break in setul doi. Numai ca pe cat de eficace a fost la primire, pe atat de mult a costat-o serviciul, din nou la parametri similari ca in precedentele doua meciuri, slab adica. Cele noua duble greseli, in particular, au costat-o. Asa ca breakurile au fost urmate de rebreak-uri, momentum-ul s-a tot sucit dintr-o parte in alta, iar cand s-a ajuns la momentele decisive ale setului secund, Venus a fost mai inspirata si mai lucida. In fapt, asta i-a lipsit uneori Simonei la Tokyo: un pic de rabdare. La 5-5, de exemplu, Simona a revenit pe serviciul advers si a egalat de la 0-40, cu o serie de retururi foarte agresive pe serviciul doi (tema intregii zile, de altfel). A fost un moment in care am sesizat cum Venus, exasperata de un alt prim serviciu gresit, a riscat pe al doilea, mergand totul sau nimic: decizia ei a surprins-o pe Simona, iar Williams a reusit un hold foarte prețios. In game-ul imediat urmator, la 5-6 si 15-15 Simona a servit puternic, Venus a returnat in out, dar arbitrii de linie au strigat out, decizie peste care s-a trecut din scaun. Frustrata de punctul gratis pierdut, la rejucare Simona a expediat in fileu un forehand, iar cateva secunde mai tarziu ceda serviciul si setul.
Dar momentul-cheie s-a jucat in game-ul trei al decisivului. Simona isi regasise fuleul, se desprinsese la 2-0 si forța un dublu break. A trimis afara un rever pe care l-a cam grabit, iar sansa s-a dus. Venus a recuperat, a intors la 3-2, iar finalul a venit mai brusc decat ne-am fi asteptat, pregatiți cu toții, la acel moment, de un decisiv pe muchie, eventual cu prelungiri.
Simona, care a jucat cu un bandaj la glezna stanga, la care are probleme din meciul cu Pavlyuchenkova, a parut sa nu mai aiba energie. De altfel, ea i-a spus antrenorului Adrian Marcu intr-una dintre pauze ca „Nu mai pot”. Venus a profitat si a servit excelent in momentele de final ale meciului, cand a castigat 12 dintre ultimele 13 puncte.
„Ea a jucat extraordinar. Nu stiu cum am castigat acest meci”, a spus Venus, imediat dupa incheierea unui meci care a durat doua ore si 27 de minute.
N-a fost sa fie o noua victorie pentru Simona, dar nu e, bineințeles, nicio drama. Tokyo a fost o altfel de experiența, fara indoiala utila, un reminder ca nimic nu dureaza o vesnicie, iar victoriile nu trebuiesc luate for granted. Este frustrant doar prin prisma traseului pe care l-ar fi avut catre finala: daca ar fi invins, Simona ar fi intalnit-o pe Eugenie Bouchard in sferturile de finala si s-ar fi apropiat vertiginos de Top 10. Insa Simona are tot timpul din lume sa se apropie de elita tenisului feminin.
Este abia a sasea infrangere a Simonei de la Roland Garros incoace (Suarez Navarro, Na Li, Pennetta – de doua ori, Serena si Venus).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*