Sezonul de vis al Simonei, incununat cu trofeul de la Sofia

Sezonul de vis al Simonei, incununat cu trofeul de la Sofia

Ce campioana! Ce performanta! Ce sezon! Simona Halep a castigat al saselea titlu al anului la Sofia, la Tournament of Champions. Romanca a revenit dupa ce a pierdut primul set cu 6-2, castigandu-le pe urmatoarele cu acelasi scor.
Simona Halep a castigat al saselea titlu al sezonului, dupa 2-6, 6-2, 6-2 in finala cu Samantha Stosur. Simona triumfa la Sofia dupa ce a reusit acelasi lucru la Nurnberg, Hertogenbosch, Budapesta, New Haven si Moscova. Ea termina sezonul pe locul 11 WTA, dupa ce, la un moment dat, ocupa locul 64 la inceputul lunii mai.
„Imi doream mult sa castig acest turneu. Sunt foarte fericita. A fost un turneu extraordinar pentru mine. Felicitari si tie, Sam, ai jucat bine toata saptamana”, a spus Simona Halep pe teren, dupa finala cu Samantha Stosur. „Vreau sa le multumesc tuturor celor care au venit sa ma sustina, m-au ajutat mult. Vreau sa le multumesc si echipei mele, prietenilor mei si familiei si, bineinteles, lui Ilie Nastase, care a venit sa ma sustina”, a adaugat Halep.

Simona castiga tc

Romanca a precizat ca spera ca anul viitor sa joace la fel de bine ca in 2013. „Vreau sa ma bucur de acest moment si apoi sa iau o vacanta si sa ma relaxez. Sper ca voi putea juca anul viitor cum am facut-o in acest an si sa am prestatii bune in Australia”, a mentionat Halep.

Ilie Nastase a declarat ca victoria de la Sofia ii da incredere pentru 2014 Simonei Halep. „Sunt pentru prima data aici dupa 51 de ani. Aveam 16 ani cand am venit aici ultima data. Este minunat pentru Simona ca a incheiat anul cu un astfel de succes. Ii da incredere pentru noul sezon, care va incepe in curand in Australia. O felicit”, a afirmat fostul tenisman.

Finalista Samantha Stosur a felicitat-o pe Halep si a spus ca romanca este o jucatoare foarte buna. „O felicit pe Simona pentru aceasta finala foarte buna. Este o jucatoare foarte buna – m-a invins in urma cu doua saptamani, la Moscova, si m-a pus in mare dificultate si astazi, insa eu sunt multumita de aceasta saptamana”, a spus Stosur.
Simona Halep a mai castigat in acest an alte cinci turnee din circuitul WTA, Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven si Moscova.

Locul 11 in clasamentul WTA al Simonei Halep va reprezenta a treia cea mai buna clasare pentru o sportiva din Romania, dupa Irina Spirlea (7 WTA in 1997) si Virginia Ruzici (8 WTA in 1979).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*