Cehia pastreaza Cupa Davis, 3-2 in finala cu Serbia

Cehia pastreaza Cupa Davis, 3-2 in finala cu Serbia

Echipa Cehiei a castigat Cupa Davis in acest sezon.
Capitanul echipei de Cupa Davis a Cehiei, Vladimir Safarik, a declarat, dupa finala castigata in fata Serbiei cu 3-2, duminica seara, ca este mandru de echipa sa, iar trofeul este pe deplin meritat.

Ne-am concentrat la fiecare meci si de aceea suntem campioni. Vreau sa spun ca sunt foarte mandru de echipa mea, baietii au fost straluciti si au meritat sa castige acest trofeu, a afirmat capitanul Cehiei.

La randul sau, jucatorul Tomas Berdych, liderul echipei Cehiei, a precizat: A fost greu, iar emotiile au fost si mai mari, pentru ca la Praga (in 2012) toata sala era alaturi de noi. Nu am avut decat sprijinul unui mic grup de cehi care a tinut sa fie alaturi de noi. Am facut tot posibilul pentru a le aduce acest trofeu inca o data. Acum vom sarbatori. Avionul nostru pentru Praga este programat maine (luni), iar odata ajunsi acasa vom sarbatori din nou impreuna cu suporterii nostri.
Radek Stepanek a adus punctul decisiv pentru Cehia, dupa 6-3, 6-1, 6-1 in fata lui Dusan Lajovic.
Cehul Radek Stepanek (34 ani), nr. 44 mondial, care a adus punctul victoriei in finala competitiei de tenis pe echipe Cupa Davis in partida cu Serbia (3-2), duminica la Belgrad, asa cum s-a intamplat in 2012 cu Spania, a apreciat ca echipa sa a devenit o legenda.

Intotdeauna mi-a placut sa joc in Cupa Davis. Este o competitie unica. Dorinta dateaza din tineretea mea, am vazut imagini cu echipa noastra in 1980 (victorie Cehoslovaciei in Cupa Davis), iar aceste imagini m-au insotit pe tot parcursul vietii mele, iar acum am facut mai mult decat aceasta echipa. Noi am pastrat titlul. Am devenit astazi legende si sper sa inspiram generatia viitoare, a declarat Stepanek.

Este greu sa-mi gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie ce simt, dar sa castigi de doua ori consecutiv meciul decisiv, ca sa fiu sincer, reprezinta un motiv de mandrie. Am scris o pagina de istorie. Sa castigi Cupa Davis de doua ori la rand este o performanta pe care doar cinci echipe au reusit-o, de aceea pentru noi este o zi istorica, a mai spus Radek Stepanek.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*