Romanii si tragerea la sorti a Australian Open

Romanii si tragerea la sorti a Australian Open

Tabloul feminin e foarte bine balansat intre sferturile de tablou, in schimb, cel masculin e cat se poate de dezechilibrat. In ce ne priveste, Simona si Sorana ne-ar putea oferi un meci direct memorabil in turul 3.
In ultimele doua editii, Australian Open a avut aceleasi nume trecute pe tabloul castigatorilor: Novak Djokovic si Victoria Azarenka. Sunt cel putin doi oameni spre care se uita toata lumea cand vine vorba de o alternativa. La masculin, Rafa Nadal e in cautarea titlului de Grand Slam cu numarul 14, si, cel mai probabil, Rafa este cea mai mare amenintare pentru Djokovic, care incearca, la randu-i, un al cincilea titlu la Melbourne. Dincolo, la feminin, Serena Williams nu s-a putut apropia nici macar de finala, din varii motive, in ultimele doua sezoane la Australian Open, in ciuda recordurilor si a dominatiei autoritare de peste an. Liderul WTA va cauta sa rectifice aceasta problema Down Under.
Pe langa aceste doua razboaie fascinante, pentru noi totul a capatat, dintr-o data, un aer special. Romania are mari sperante pentru Simona Halep, si, pe langa ea, toti romanii par sa fi crescut in incredere si inspiratie. Se alimenteaza unul pe celalalt. Asa ca, pentru noi, Slamurile au devenit dintr-o data mult mai interesante. Ca la fotbal: Mondialele au fost intotdeauna frumoase, dar nimic nu se compara cu senzatia pe care o traim atunci cand Romania este la start.
Simona Halep va debuta cu o jucatoare venita din calificari. Sorana Cirstea – Marina Erakovic in turul 1. Sorana si Simona sunt in acelasi sfert. Monica Niculescu – Shahar Peer; Alexandra Cadantu – Flavia Pennetta. Monica si Alexandra sunt in acelasi sfert, sfertul lui Na Li si al Petrei Kvitova.
In turneul masculin Victor Hanescu va intalni in turul 1 un jucator din calificari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*