Monica Niculescu a trecut in turul 2 la Australian Open

Monica Niculescu a trecut in turul 2 la Australian Open

Prima zi la Australian Open 2014.
Cu moralul la cote dintre cele mai inalte dupa cele doua titluri consecutive castigate la dublu in startul sezonului, Monica Niculescu a confirmat in startul la Australian Open, devenind prima jucatoare din Romania calificata in turul 2. Pe o caldura infernala, Monica a reusit sa castige in minim de seturi cu Shahar Peer, 6-4, 6-1, dupa un meci care a durat o ora si 25 de minute. L-a inceput cu break, dar Peer a raspuns cu o serie de trei game-uri consecutive. Niculescu a preluat insa controlul pe final de set si nu l-a mai cedat. A profitat de numarul mare de greseli nefortate ale jucatoarei din Israel (38 vs 13), dar si de un procentaj excelent la mingile jucate la fileu, unde a castigat 10 din 14.
Monica Niculescu o va intalni in turul doi pe finalista de la Wimbledon de anul trecut, Sabine Lisicki, in ceea ce se anunta deja o confruntare interesanta intre doua stiluri complet diferite. Romanca a castigat doua dintre precedentele trei meciuri directe jucate cu Lisicki, insa cel mai recent dateaza din 2010, un 6-3, 6-0 pentru Niculescu la Cincy. Monica mai are si avantajul ca a petrecut mai mult timp pe teren in inceputul de an (pe langa cele doua titluri de dublu, ea a castigat cinci din cele sapte meciuri de simplu disputate), iar jocul ei este mult mai rodat.
Lisicki este si protagonista unei noutati care a facut ceva valuri la AO. Martina Hingis, fosta mare campioana elvetiana, se va ocupa de pregatirea jucatoarei germane la Melbourne. Colaborarea dintre cele doua este, deocamdata, temporara, urmand ca in functie de rezultatele de la AO cele doua sa decida daca vor continua sau nu impreuna. In primul tur, Sabine a invins-o cu 6-2, 6-1 pe Mirjana Lucic, din Croatia.
Cealalta romanca intrata in turneu, Alexandra Cadantu, nu i-a facut fata Flaviei Pennetta, la care a pierdut in numai 55 de minute, 6-0, 6-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*