Simona Halep s-a calificat in optimi la Australian Open

Simona Halep s-a calificat in optimi la Australian Open

Simona Halep este aproape sa intre in Top 10 mondial. Jucatoarea noastra a invins-o la Australian Open in turul 3, pe Zarina Diyas, scor 6-1, 6-4. Meciul a durat o ora si sapte minute. Dupa aceasta victorie Simona va juca, duminica noaptea, pentru calificarea in primul sfert de Slam al carierei.
Primul set cu Diyas a fost un galop de sanatate: 88 la suta la primul serviciu, peste jumatate din punctele la retur castigate, trei din trei sanse de break convertite. Simona a acoperit excelent terenul si a jucat cu o agresivitate sporita fața de tururile anterioare, obligand-o pe adversara la o defensiva cvasi-permanenta. Deplasarea net superioara, unul dintre punctele forte ale Simonei, a ajutat-o sa se poziționeze impecabil la cateva mingi, asa ca s-au nascut o serie de lovituri direct castigatoare de excepție, printre care un lung de linie de undeva de dincolo de culoarul de dublu.

simona halep castiga
E intotdeauna frumos s-o vezi pe Simona obligandu-si adversarele sa iasa din zona de confort atat de devreme in timpul raliului. Diyas a iesit la joc in setul secund, fara sa mai aiba ceva de pierdut, iar nivelul a crescut. Tanara din Kazahstan juca oricum on house money – traseul ei incepuse din calificari si nimeni nu avea probabil vreo asteptare de la ea. Jocul s-a indracit dintr-o data, ceea ce, de fapt, e foarte bine, pentru ca Simona s-a vazut un pic testata in condiții de adversitate. Romanca a avut de munca in defensiva in cateva ocazii, iar fața de alte ocazii am vazut-o incercand cateva elemente diferite: slice-uri de rever foarte eficiente, ba chiar un drop-shot winner care a ingropat o minge sub fileu. Daca procentajul la serviciu a mai scazut, eficacitatea la retur s-a pastrat intacta: tot 3/3 la mingile de break. Iar calitatea raliurilor a crescut dramatic, la fel ca si nivelul general de entertainment si de inversunare oferit de cele doua. In ultimul game, Diyas a castigat rally-ul meciului, pe parcursul caruia ambele jucatoare au trecut pe rand din aparare in atac, cu Simona alergand metri buni side-to-side pentru a-si apara terenul. A fost un soi de premiu de consolare pentru Diyas. Romanca s-a revansat insa imediat cu un winner sclipitor, iar secunde mai tarziu meciul era gata, castigat de un challenge facut inspirat de Halep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*