Romania, favorita in grupa de Fed Cup

Romania, favorita in grupa de Fed Cup

Echipa de Fed Cup a Romaniei a ajuns de duminica seara la Budapesta, iar ieri a inceput antrenamentele pentru meciurile din aceasta saptamana. Echipa Romaniei de Fed Cup va fi compusa din Simona Halep, Sorana Cirstea, Monica Niculescu si Irina Begu, capitan nejucator urmand sa fie Alina Cercel-Tecsor.

In Grupa B Zonei 1 Euro-Africane a Cupei Federatiei, Fed Cup cum e ea cunoscuta, Romania va avea ca adversare echipele Marii Britanii, Ungariei si Letoniei. Intrecerile vor avea loc in perioada 4-9 februarie, la Budapesta. Romania are ca obiectiv calificarea in barajul de promovare in Grupa Mondiala II, lucru care ar trebu sa fie realizabil din moment ce suntem singura echipa din Grupa cu doua jucatoare aflate in Top 25 mondial. Dar, totusi, este o grupa dificila, caci nu trebuie sa ignoram Marea Britanie, gata oricand de un rezultat bun sub conducerea catalizatorului Judy Murray, sau formatia Ungariei care, jucand acasa, va avea sprijinul fanilor.
Echipa Marii Britanii, care e condusa de Judy Murray, va fi compusa din Laura Robson, Johanna Konta, Heather Watson si Tara Moore.
Ungaria le va avea in componenta pe Timea Babos, Reka-Luca Jani, Melinda Czink si Agnes Bukta. Capitan Nejucator este Levente Baratosi.
Letonia se va prezenta la Budapesta cu Diana Marcinkevic, Jelena Ostapenko, Laura Gulbe si Darta-Elizabete Emulina. Capitan nejucator este Juska Daiga.

Romania fedcup

Grupa A va fi compusa din: Belgia, Croatia, Luxemburg, Olanda. Grupa C le are in componenta pe Austria, Israel, Slovenia si Ucraina, iar Grupa D le-a reunit laolalta pe Belarus (care vine cu Azarenka), Bulgaria, Portugalia si Turcia.
Sistemul de calificare e simplu: in grupe se joaca fiecare cu fiecare. Castigatoarele grupelor vor juca pentru calificarea in barajul de promovare in Grupa Mondiala II. Daca Romania termina pe primul loc in grupa B, va juca impotriva invingatoarei Grupei C. De asemenea, invingatoarele grupelor A si D se vor intalni pentru ocuparea unuia dintre cele doua locuri in barajul de promovare in Grupa Mondiala II.
Echipa de Fed Cup a Romaniei a ajuns de duminica seara la Budapesta, iar ieri a inceput antrenamentele pentru meciurile din aceasta saptamana.
Aflate in grupa cu Ungaria, Marea Britanie si Letonia, romancele, care se afla in componenta Simona Halep, Sorana Cirstea, Monica Niculescu si Irina Begu, vor debuta in competitie maine, de la ora 17.00, contra Ungariei, partidele urmand sa fie transmise in direct de Dolcesport. Pana atunci, fetele noastre au trecut la treaba, antrenandu-se acolo unde spera sa obtina o calificare mult asteptata in barajul pentru Grupa Mondiala 2 a Fed Cup.
Cu Simona Halep si Sorana Cirstea, cele mai valoroase doua jucatoare din Romania, dar si ale competitiei de la Budapesta, conform clasamentului mondial, Romania este favorita in grupa de la Budapesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*