Romania merge la barajul pentru promovarea in Grupa Mondiala II

Romania merge la barajul pentru promovarea in Grupa Mondiala II

Sorana Cirstea si Simona Halep au adus cele doua victorii pentru Romania contra Ucrainei, iar calculele hartiei au fost respectate: considerata cea mai buna echipa in teorie dintre cele prezente la Budapesta, Romania obtine dreptul de a juca barajul de promovare in Grupa Mondiala II, baraj care se va juca in aprilie.

Primul set al meciului dintre Sorana Cirstea si Olga Savchuk a fost un festival de breakuri, previzibil oarecum daca luam in considerare miza partidei: primul meci intr-un baraj. Ambele jucatoare au intrat pe teren cu presiunea de a aduce un prim punct esential echipei lor. Sorana a servit prima si si-a pierdut serviciul, pentru a-l recupera imediat si a incepe seria de break-uri si re-breakuri care au impanzit primul set. Dar cine face break la urma rade mai bine: la 4-3, Sorana a facut din nou break si a luat setul 1 cu 6-3.
Eliberata de tensiune, Sorana a inceput sa joace liber in setul doi si a facut imediat break profitand de caderea lui Savchuk. De aici inainte, diferenta de clasa dintre cele doua jucatoare avea sa fie evidenta. Cirstea a fost superioara la toate capitolele: a servit mai bine, a atacat serviciile slabe ale adversarei si a aparat fantastic, salvand mingi aproape pierdute si transformandu-le in puncte. Setul doi a fost un 6-0 sec, in care Sorana nu i-a dat timp lui Savchuk sa se dezmeticeasca, presand incontinuu si inabusind in fasa o posibila revenire a ucrainiencei pe finalul setului, cand aceasta a avut trei mingi de break consecutive. Un meci foarte solid din partea Soranei, care a reusit sa-si stapaneasca emotiile suficient de bine pentru a-si impune tenisul de atac si a aduce Romania in avantaj inca de la inceput. Aveam 1-0 la scorul general.
Halep a intalnit-o pe Elina Svitolina in al doilea meci, unul mult mai dificil, dar jucatoarea noastră s-a impus tot in doua seturi, scor 6-3 7-5. La 5-4 pentru adversara, Simona a salvat si mai multe mingi de set decisiv.
Romania s-a calificat astfel la barajul pentru Grupa Mondială II care va avea loc in luna aprilie. Echipa noastra de Fed Cup poate intalni Japonia, Serbia, Suedia sau Elvetia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*