Roger Federer castiga spectaculos turneul de la Dubai

Roger Federer castiga spectaculos turneul de la Dubai

Roger Federer (favorit patru) a castigat turneul ATP de la Dubai, jucatorul elvetian revenind de la 0-1 la seturi pentru a-l invinge pe Tomas Berdych (favorit trei). A fost 3-6, 6-4, 6-3 pentru Federer, fostul lider mondial trecandu-si in palmares titlul cu numarul 78 al carierei la simplu. De-a lungul timpului, Roger Federer a castigat de sase ori turneul ATP de la Dubai. Finala a durat o ora si 59 de minute. In urma acestui triumf, Roger Federer va primi un cec in valoare de 465.830 de dolari.
In 2013, turneul de la Dubai a fost castigat de Novak Djokovic. Poate adevarata finala de la Dubai a fost semifinala Federer – Djokovic. Desi nu putini au fost cei care i-au prevestit finalul tot mai apropiat al carierei, Roger Federer a dovedit ca (mai) este capabil sa furnizeze rezultate neasteptate. Astfel, elvetianul clasat in prezent pe locul 8 in clasamentul ATP, l-a invins pe numarul 2 mondial, Novak Djokovic, dupa un meci in trei seturi, scor 3-6, 6-3, 6-2. Federer a castigat si pentru ca poate sa dezvolte mai multa putere cu noua sa racheta. Nu doar ca si-a controlat foarte bine nivelul de agresivitate, dar a avut de unde sa genereze suficienta forta cat sa stea bine cu sarbul in numeroasele schimburi brutale de pe fundul terenului. Se simte autoritatea cu care Roger apasa pe forehand, iar cand il loveste cu incredere, fara retinere, surplusul de putere este si mai evident. Racheta mai mare il ajuta sa-si tina si numarul erorilor nefortate sub control, element vital in meciurile cu restul Big 4. La total, elvetianul conduce cu 17-15 in duelurile directe cu Djokovic, iar ultimul sau succes data din finala turneului 1000 de la Cincinatti, in care a dispus de Nole cu un sec 6-0, 7-6.

FeederersiDjokovic

In cealalta semifinala cehul Tomas Berdych (numarul 6 mondial si cap de serie numarul 3 la Dubai), s-a impus cu 7-5, 7-5 in fata germanului Philipp Kohlschreiber, numarul 26 mondial. Un meci in care Tomas a aratat ca un jucator in mare forma. El a jucat a doua finala la rand la Dubai, a condus cu un set in finala, dar a fost nevoit sa se recunoasca depasit la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*