Simona Halep vazuta de Ion Tiriac

Simona Halep vazuta de Ion Tiriac

Evolutia entuziasmanta din ultimele 8-9 luni a Simonei Halep este in atentia multor nume importante din sport. Fostul mare tenisman Ion Tiriac a remarcat doua puncte slabe ale jucatoarei care se va confrunta in aceasta noapte cu Radwanska pentru un loc in finala de la Indian Wells:
„Nu o numesc fenomenul tenisului mondial pe Simona Halep. E o foarte buna jucatoare de tenis, sta mai bine in teren decit anul trecut si asta e singura diferenta, in acest moment. Domnisoara Halep poate creste numai compensind ceea ce ii lipseste. Serena Williams loveste fiecare minge ca si cum ar fi ultima din viata ei. Ma deranjeaza la Simona Halep faptul ca ea cistiga primul set cu 6-0, il pierde pe urmatorul cu 6-1, apoi in al treilea mai cistiga sau mai pierde. Ma mai deranjeaza ca ea cistiga un turneu, se duce la urmatorul si abandoneaza in primul set, fara sa i se spuna ce ar fi mai bine. Un jucator va fi bun doar pe cit sint oamenii din jurul lui”.

SimonaHaleptrofeuDoha
Simona Halep se buccura de trofeul castigat la Doha.

Simona Halep joaca in aceasta noapte, ora 3:30, in direct la Dolce Sport 1, in semifinala turneului de la Indian Wells impotriva polonezei Agnieszka Radwanska, o adversara redutabila si chiar mai bine pozitionata in clasamentul WTA. Simona Halep este sigura ca va bate un record istoric si va deveni jucatoarea româna cu cea mai buna clasare din toate timpurile, locul 5 mondial, dar chiar si asa, Radwanska sta mai bine si ocupa pozitia a treia in clasament. De asemenea, poloneza are un plus important si in turneele mari, cele de Mare Slem sau cele Mandatory, categorie din care face parte chiar Indian Wells.
Simona Halep are exuberanta tineretii. Diferenta de virsta dintre Radwanska si Halep este doar de doi ani si jumatate, poloneza fiind nascuta in martie 1989 si Simona in septembrie 1991. Insa este clar ca experienta este de partea adversarei. De ce? Din simplul fapt ca Radwanska este atit de obisnuita sa joace in turneele WTA incit pare ca joaca de o viata. Iar adevarul este ca a si confirmat de tinara, iar acum 6 ani, in 2008, cind avea doar 19 ani, intra deja pentru prima oara in top 10 WTA. In comparatie, Simona nu era in top 50 mondial nici anul trecut, in aceeasi perioada. Simonei ii place cu siguranta sa evolueze impotriva jucatoarelor de tipul Agnieszkai Radwanska si acest lucru se poate observa intotdeauna. Halep a pierdut de 4 ori in turneele WTA din 2014, 3 infringeri venind la jucatoare care sint mai puternice si mai agresive, iar ultima dupa un abandon cauzat de o accidentare. Chiar si aici, la Indian Wells, Simona Halep a fost aproape de infringere cu Safarova si Bouchard, alte doua adversare care lovesc foarte puternic. Nu acelasi lucru se intimpla cu Radwanska, poloneza preferind jocul din spatele terenului si asteptind greseala adversarelor. Mingea vine si mai lent, iar Simona are timp sa se pregateasca mai bine, sa controleze punctele, sa loveasca puternic si plat, sa schimbe des directia mingilor. Jucatoarea noastra este in acest moment cu moralul la parametri maximi, mai ales ca va deveni si jucatoarea româna cel mai bine clasata din istorie. Mai mult, are si avantajul evident ca a invins-o pe Radwanska in ultimele doua intilniri directe, ultima la Doha acum citeva saptamini. Poloneza a si admis ca nivelul Simonei este unul incredibil si ca nu a avut vreo solutie in ultimul duel direct. Nu doar atit, dar si increderea lui Halep in fortele proprii a crescut in ultimele zile cind revenit de la break avans pentru adversare in turul al treilea si in optimi, cu Lucie Safarova si Eugenie Bouchard. Fara un antrenor aproape in debutul de 2014, Simona Halep nu a avut aceeasi vigoare ca in ultimele saptamini. Marea campioana Virginia Ruzici a simtit asta si a cautat rapid un tehnician valoros si l-a gasit in persoana belgianului Wim Fissette. Fostul antrenor al lui Kim Clijsters a readus-o pe Simona la nivelul din finalul lui 2013 si chiar l-a imbunatatit, obtinind impreuna cel mai important trofeu din cariera, la Doha. „Nu are nici o slabiciune”, spune belgianul despre eleva sa, iar acest lucru incepe sa il cunoasca tot mai multe adversare din circuitul WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*