Djokovici lupta pentru dublla IW – Miami

Djokovici lupta pentru dublla IW – Miami

Djokovici e un luptator. Esti impresionat cand il vezi in plin efort. La Miami cel mai asteptat sfert de finala a fost Djokovici – Murray. In vreme ce Murray si-a pierdut antrenorul, Djokovic cauta formule prin care sa se acomodeze cu al sau. Inaintea debutului la Mastersul de la Miami, Novak Djokovic s-a declarat „usurat” de o greutate enorma dupa titlul obtinut saptamana trecuta, la Indian Wells. Fara sa se vada intr-un meci oficial tocmai din finala Wimbledon de anul trecut, Nole si Andy au suflecat manecile si au trecut direct la treaba, asa ca nivelul a placut publicului: schimburi bune, mingi adanci, aparari conform faimei, plus un Murray mai activ si mai interesat sa varieze. Capitol in care intra in scena dreapta lui Andy, pe care, din motive inca neelucidate, britanicul o pastreaza prea mult la cutie. Murray a pus mai multa presiune la retur si ar fi trebuit sa profite de sansa pe care un Novak dintr-o data stresat i-a daruit-o la 5-5, cu o pereche de duble greseli si o alta de filee ghinioniste. Andy a trimis insa in fileu mingea de break, desi nu era jenat de nimeni si de nimic, ocazie care a fost trecuta repede in umbra de evenimentele din game-ul urmator.
Evenimentul petrecut la 6-5 pentru Novak e eticheta cu care va ramane acest meci in memorie, ceea ce e un pic exagerat si nefericit, pentru ca, dincolo de elementul controversat, faza n-a fost una de natura sa decida soarta jocului. Concret, intr-un schimb pe care l-a controlat in totalitate, Djokovic l-a incheiat trecand mingea dincolo de fileu, mult in terenul adversarului. Nu e nimic de comentat aici, nu e nicio fanta de lumina de analizat la reluare, s-a vazut clar ca racheta a trecut de fileu, numai ca arbitrul a decis ca punctul ii ramane sarbului. Andy a vazut reluarea pe ecran (ceea ce in sine merita o discutie despre oportunitatea difuzarii ei), moment in care au inceput discutiile, intai Andy cu Nole, apoi Andy cu arbitrul. Britanicul avea dreptate sa ceara punctul, iar in apararea lui a invocat doua argumente: intai reluarea, si aici arbitrul avea dreptate sa afirme ca nu poate judeca dupa video (exceptand regula challenge, folosirea reluarilor video nu e permisa inca in tenis – si iata alt subiect bun de discutie: ar trebui?). Al doilea argument, faptul ca insasi Nole a admis, in scurtul chat al celor doi, ca racheta a trecut peste fileu. Si Djokovic, si Murray au reconfirmat dupa meci dialogul. Iarasi, arbitrul a avut un argument discutabil: „Nole ti-a spus tie asta, nu mie”.
Intr-adevar: Novak nu i-a spus direct arbitrului ca ii cedeaza punctul. Intrebarea este: ar fi trebuit s-o faca? Intr-o lume perfecta, probabil ca da. Ar fi fost in litera legii…
In final numarul doi mondial, Novak Djokovic, l-a invins pe campionul de anul trecut, Andy Murray, si s-a calificat in semifinalele Masters-ului de la Miami.

Novak Djokov

Acum el si-a luat revansa si s-a impus in doua seturi, 7-5, 6-3, dupa o ora si 30 de minute de la start. Sarbul a reusit sa castige de trei ori pe serviciul adversarului si sa-l cedeze doar o data pe cel propriu, ducand scorul meciurilor directe la 12-8 in favoarea sa. Infrangerea il va cobori pe Murray doua pozitii in ierarhia ATP de saptamana viitoare, cand va ocupa locul 8, fata de a sasea pozitie detinuta in prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*