Serena Williams sapte titluri la Miami

Serena Williams sapte titluri la Miami

Serena Williams face istorie. A castigat a saptea oara turneul de la Miami. Serena catiga al doilea titlu din 2014. Ea a invins-o pe a doua jucatoare a lumii cu 7-5, 6-1, intr-o finala cu un prim set de o calitate remarcabila. Este al 59-lea titlu al carierei pentru Serena Williams. Numarul unu mondial, a castigat dupa ce a dispus de chinezoaica Na Li cu 7-5, 6-1.
Li a prins viteza la inceput si pentru ca Serena a intrat in meci greu: a servit slab si s-a miscat prost. Na Li a aplicat bine tactica de a o impinge pe Serena in spate, dandu-i mingi adanci pe centrul terenului, impiedicand-o astfel sa creeze unghiuri. Williams este foarte periculoasa din alergare, cand loveste din partile laterale ale terenului, dar este vulnerabila (ca de altfel oricine) atunci cand este inghesuita si fortata sa loveasca in timp ce se da inapoi. Jocul foarte curajos si tactica perfecta a chinezoaicei, cuplate cu faptul ca Serena nu mergea la turatie maxima au facut ca scorul sa fie 5-2, cu dublu break pentru Li.
Insa Serena a gasit schimbatorul de viteza si a apasat pe pedala de acceleratie. In urmatorul game, Williams a salvat o minge de set cu un winner de rever in lung de linie si apoi a facut break cu inca un winner de dreapta. Un strigat a anuntat ca Serena era in sfarsit pe teren. Acolo s-a terminat meciul. Pentru ca atunci cand Serena incepe sa joace, e game over.
Williams a continuat sa produca lovituri incredibile si aceste lovituri au continuat sa aterizeze in teren. Curand scorul era egal. Partea interesanta e ca Na Li nici macar nu juca prost. Cum sa mai crezi in conditiile astea? La 5-6, intr-un game maraton, Li a salvat cu curaj doua mingi de set, dar n-a mai putut face fata asaltului: la al treilea breakpoint a cedat primul set cu 7-5 dupa 73 de minute.
Setul doi a fost o formalitate: la 2-1, Li a dat primul break pentru ca a facut niste greseli tactice, printre care si faptul ca a a venit la fileu pe un approach-shot insuficient de bun. De notat ca in acel game Na Li avusese 40-0. Niciun avantaj nu e sigur. Li avea sa nu mai castige niciun game pana la sfarsitul meciului.
Deci in WTA, o avem pe Serena si… restul. Nici macar nu trebuie sa joace la 100% ca sa castige, zilele astea e suficient si 80% cu top 4, iar cu restul, chiar mai putin. Atata timp cat Serena va poseda cea mai buna linie intai (adica serviciu plus retur) din WTA, va fi extrem de greu de invins. Niciuna din jucatoarele de top nu poseda aceasta combinatie magica in jocul lor. Si daca cumva linia intai nu merge bine din varii motive, are mereu linia a doua pregatita: loviturile din spate. Singura slabiciune (oarecum, nici macar nu poti s-o numesti slabiciune decat comparativ cu restul jocului ei, care, atunci cand merge, este imparabil) este legata de deplasare. Dar ca sa ajungi s-o alergi pe Serena, trebuie sa supravietuiesti serviciului si returului ei.
Aceasta a fost a 12-a intalnire dintre Serena Willliams si Na Li. Impreuna cu finala de la Miami, Serena a castigat 11 dintre ele. Singura victorie a lui Na Li s-a intamplat in 2008, pe hard, la Stuttgart.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*