Simona Halep, o analiza facuta de campioana noastra

Simona Halep, o analiza facuta de campioana noastra

Simona Halep ocupa pentru a treia saptamana locul 5 in clasamentul mondial WTA. Cum Simona nu a jucat in circuit, a dat un interviu amplu. Simona Halep a facut mai multe clarificari in ce priveste antrenorii cu care a lucrat de-a lungul carierei. Iata ce spune ea:
„Persoana care mi-a pus racheta in mana si m-a invatat tot ce inseamna tenisul, de la lovitura de dreapta, rever, vole, serviciu, tot, inclusiv scorul, a fost domnul profesor Ioan Stan. De la dumnealui am invatat foarte multe lucruri si inca ii cer sfaturi. Urmatorul antrenor a fost domnul profesor Ene Nicusor, cu acest domn am lucrat in jur de 3 ani, insa tot datorita domnului profesor Stan, dansul mi l-a recomandat. Am lucrat cateva luni cu domnul profesor Radu Popescu, pe care l-am apreciat mereu. Urmatorul antrenor a fost domnul Daniel Dragu, am lucrat 4 ani, de asemnea a avut un rol important in cariera mea. Datorita faptului ca domnul Corneliu Idu a dorit sa ma ajute financiar a trebuit ca urmatoarea colaborare sa fie cu domnul Bogdan Pandichi, insa a fost o colaborare foarte scurta. Urmatoarea colaborare a fost cu Liviu Panait, care a fost alaturi de mine in perioada cand am castigat Roland Garros-ul la juniori! Dupa aceea a trebuit sa ma mut la Bucuresti pentru tenis si asa am inceput colaborarea cu domnul Firicel Tomai. Si am mai avut o colaborare scurta cu domnul Adrian Marcu.
Pe aceasta cale, vreau sa le multumesc tuturor, pentru ca fiecare in parte a avut un rol important si benefic in cariera mea! Insa, pentru mine, cea mai importanta persoana si cea care va ocupa pentru totdeauna un loc special in sufletul meu este domnul profesor Ioan Stan, dar asta nu inseamna ca restul antrenorilor au fost mai prejos”.

HalepIW

Meciul echipei Romaniei in Fed Cup a fos urmatorul subiect atins de Simona Halep. Meciul de echipa are un specific al lui, sunt mult mai multe emotii in joc, deoarece joci pentru tara ta, ai o echipa intreaga care se sprijina pe tine oarecum, mai ales daca esti numarul 1. Presiunea aceasta s-a vazut in meciul meu cu Babos, in care, la set si 5-2, nu am reusit sa inchid meciul.
La Doha, faptul ca am ajuns foarte tarziu la turneu, venind direct de la Fed Cup, unde s-a jucat in sala, a facut ca primul meci, cel cu Kanepi, sa fie unul dificil. La aceasta trebuie adaugat si faptul ca am jucat seara tarziu, pe o vreme foarte friguroasa, fapt ce mi-a afectat mult jocul. M-a ajutat mult norocul, puterea de lupta, cat si faptul ca am avut alaturi de mine familia si prietenii apropiati, si astfel am depasit momentul delicat din decisiv. Dupa, totul a mers de la sine.

HalepIWb

Urmatorul meci in Fed Cup va fi un meci deosebit de greu, echipa Serbiei are in componenta o castigatoare de Grand Slam si un numar 1 mondial, amandoua intr-o forma buna la acest inceput de an. Sigur ca este o placere enorma sa joci in fata compatriotilor tai si voi da tot ce pot pentru echipa si pentru tara. Insa, repet, va fi un meci foarte greu. Eu sper sa putem realiza o performanta buna, avand publicul alaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*