Horia Tecau castiga titlul la Casablanca

Horia Tecau castiga titlul la Casablanca

Horia Tecau a castigat al 18-lea titlu al carierei. Si acest titlu a venit intr-o saptamana buna pentru romani, care, in buna traditie a ultimelor 15 luni, continua obiceiul de a se califica in finale cate (cel putin) 2 in acelasi weekend. Performerii acestei saptamani sunt Horia Tecau si Monica Niculescu, doi dintre cei care contribuisera deja la totalul romanesc de trofee din 2014.
La Casablanca, Horia si Jean Julien Rojer au inceput bine sezonul pe zgura. Favoriti 1 la turneul de 250 de la Casablanca, ei n-au pierdut niciun set in cele patru meciuri: 6-1, 6-4 cu Montanes/Volandri, 6-1, 6-1 cu Berlocq/Mayer, 6-3, 6-4 cu Bracciali/Delbonis in semifinale si 6-2, 6-2 in finala cu Bednarek si Dlouhy, revelatia acestui tablou. Cuplul ceho-polonez i-au eliminat, pe rand, pe favoritii 3, Fleming/Marray si pe favoritii 2, Murray/Peers.

Horia Tecau

Este al doilea titlu al anului pentru Horia si Jean Julien, cei care se mai impusesera si la Zagreb. Cu punctele din Maroc, ei vor reintra in Top 10 Race to London, unul dintre obiectivele declarate ale sezonului pentru Horia.
„Imi doresc mult ca la finalul acestui an sa fim la Turneul Campionilor, sa fim iar in primii 10 jucatori de dublu ai lumii. Imi doresc apoi sa cistig alaturi de Jean-Julien Rojer primul titlu de Masters Series si primul turneu de Grand Slam. Acestea sint obiectivele pe termen lung, pina la finalul anului. Dar pentru a le atinge pe acestea trebuie sa avem grija de antrenamente, de pregatirea, procedeele si loviturile pentru care lucram in fiecare zi. Stim ca daca ajungem sa perfectionam ceea ce facem la antrenamente, apoi vor veni cu siguranta si rezultatele”, declara Horia.
Horia si Rojer au mai jucat o finala in 2014, la Rotterdam si au un bilant de 12-7 in acest sezon, in care Horia a mai bifat si finala de dublu mixt de la Australian Open. Este al treilea titlu al carierei pentru Horia la Casablanca, dupa 2010 si 2011, si al 18-lea al carierei.
„A fost o saptamana grozava pentru noi. Castigarea unui trofeu fara set pierdut ne da multa incredere inaintea sezonului de zgura. Casablanca a fost mereu un loc unde mi-a mers bine. Este turneul pe care l-am castigat cel mai des in cariera”, a spus Horia.
E o victorie care ii readuce pe linia de plutire, dupa doua infrangeri grele, ambele in supertiebreak, in primele tururi de la Indian Wells si Miami. Pentru ei urmeaza acum Mastersul de la Monte Carlo si turneul de la Bucuresti, unul dintre obiectivele principale ale lui Horia, care va incerca tripla la BRD Nastase Tiriac, trei titluri cu trei parteneri diferiti. „E un turneu important pentru mine, imi doresc sa-l castig din nou”. Rojer are si el o finala in cont la Bucuresti, jucata in 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*