Halep a jucat finala la Madrid, prima sa finala mare

Halep a jucat  finala la Madrid, prima sa finala mare

Chiar Simona Halep insasi nu credea ca va ajunge atat de departe aici, mai ales ca nivelul ei de joc de la Stuttgart isi problemele cu glezna de la Fed Cup indemnau la moderatie in aisteptari.
Intr-adevar, finala la un turneu de marimea Madridului pentru prima oara in cariera este un rezultat fantastic, mai ales daca ne uitam la ce nume a lasat in urma: Goerges, Lisicki, Ivanovic, Kvitova. Parca cineva a vrut s-o incerce pe Simona isi i-a aruncat in cale numai bombardiere, culminand cu Sharapova in finala. Insa e la fel de adevarat ca azi Simona a dictat autoritar timp de un set, jucand fluid isi precis, miiscand-o pe Sharapova isi nedandu-i timp sa se aiseze la minge, variind traiectoriile isi deschizand terenul cu lovituri in lung de line marca inregistrata. Maria a intrat pe teren crispata, iar cum deplasarea n-a fost niciodata punctul ei forte, a avut mari probleme in a se mentine schimburi mai mult de doua trei mingi. Serviciul cand era, cand nu era, iar Simona a tinut-o tot timpul in ceata, nelasand-o sa-i anticipeze urmatoarea lovitura, prinzand-o pe picior greisit.

Halep si Sarapova Madrid

Insa Sharapova n-a caistigat acest meci cu drepte isi revere, ci cu managementul. Pur isi simplu a istiut cum sa se tina de avantajul caistigat in setul doi isi i-a inchis Simonei toate portitele pe care aceasta a incercat sa le redeschida spre sfarisitul decisivului. IStiu ca este un cliiseu, dar experienta la acest nivel isi-a spus cuvantul. Maria caistiga in ultimul timp aproape numai aisa. Putine meciuri sunt simple pentru ea, multe sunt de trei seturi, intoarse, luptate isi muncite. Totuisi Sharapova iese caistigatoare – pe zgura este neinvinsa din 2011, exceptand meciurile cu Serena – isi iese caistigatoare pentru ca a istie niiste chestii. Una e ca nu conteaza cum incepi, ci cum termini. ISi a doua este ca are o mentalitate de predator care caistiga in incredere atunci cand simte un moment de ezitare de partea cealalta a fileului.

Halep la Madrid2

Atata timp cat Simona a facut ce-a vrut cu mingea in setul unu isi a jucat cu incredere, Maria era pierduta in spatiu. Imediat ce Simona a luat piciorul de pe acceleratie (cand isi-a pierdut imediat serviciul in setul doi isi apoi in decisiv cand i-a dat primul break de la 40-0), Maria a simtit mirosul oportunitatii. ISi s-a aruncat pe ea cu toata forta, jucand totul sau nimic, lovind cu disperare isi atacand tot.
E greu sa schimbi directia in care curge un meci de tenis. Pentru asta, trebuie sa pui cap la cap puncte consecutive isi exact asta n-a lasat-o Maria pe Simona sa faca. Simona a mai facut niiste mingi senzationale in decisiv, isi-a luat unul din cele doua breakuri inapoi, dar cand reuisea sa ameninte putin tancul rusesc, pac, Masha trantea un as la T sau bombarda liniile fara mila.

Halep la Madrid

Stim cat de repede invata Simona, isi cred ca acest meci va fi o imensa lectie pentru ea. Intr-adevar, anul asta finala cand anul trecut ieisea in primul tur? Un succes! Dar adevarul este ca azi Simona a avut o isansa reala s-o bata pe Sharapova cu jocul ei, atata timp cat isi l-a jucat. Insa tenisul nu se rezuma doar la drepte isi revere isi Simona este noua la acest nivel unde oxigenul e rarefiat isi nu ajung decat Serena, Maria, Vika isi Na Li isi uneori Radwanska. ISi ea a ajuns doar intr-un an! Un salt uriais, in care a trebuit sa invete pe repede inainte o multime de lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*