Simona Halep intra triumfal in sferturi la Roland Garros

Simona Halep intra triumfal in sferturi la Roland Garros

Simona Halep a jucat in optimi la Roland Garros cu Sloane Stephens, o jucatoare in plina ascensiune. Dar Simona Halep a dovedit maturitate si stapanire de sine. Acestea si pregatirea excelenta a jocului au facut ca romanca sa domine jocul, sa si-l faca usor.
Aceasta victorie are toate sansele sa faca minuni pentru increderea romancei. Jucatoarea noastra a rezistat unei replici puternice data de Sloane Stephens si a castigat in minimum de seturi, 6-4, 6-3, in o ora si 18 minute.

Este prima calificare a Simonei in sferturile de la Paris si a doua consecutiva in turneele de Grand Slam, dupa cea de la Australian Open.

Stephens Halep

Primul set a fost poate cel mai bun din tot turneul feminin, cu o multime de raliuri intense. Simona a condus cu 2-0, apoi Stephens a reusit doua break-uri la rand. Soarta setului s-a decis in game-ul noua, unul foarte dificil pentru Simona, pe care romanca l-a negociat exemplar.
Setul doi a avut un nivel mai slab. Simona a pus capat sarabandei de break-uri la 4-2, apoi a servit pentru meci cu succes la 5-3.
Simona o va intalni in sferturi pe Svetlana Kuznetsova. Meciul se va juca miercuri.

RolandGarros

„Nu vreau sa ma opresc in sferturi!”
„A fost un meci greu, cum ma asteptam. Sunt foarte fericita ca sunt pentru prima oara in sferturi la Paris”, a spus Simona, la interviul de pe teren.
„Am foarte multa incredere in mine la acest moment. Joc mai bine de la o zi la alta. Nu vreau sa ma opresc in sferturi, vreau sa ajung cat mai departe. Dar ma astept la un meci foarte greu in turul urmator”.
„Daca voi fi a treia din Romania care sa castige la Paris, dupa Virginia si Ilie, as fi cea mai fericita!”

simona halep castiga

Simona Halep devine a 6-a romanca in sferturi la Roland Garros. Precedentele au fost Sorana Cirstea (2009) Ruxandra Dragomir (1997), Lucia Romanov (1982), Florenta Mihai (1976 – semifinala, 1977 – finala), Virginia Ruzici (1976 – semifinala, 1978 – campioana, 1979, 1980 – finalista, 1981, 1982).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*