Simona Halep : Sunt multumita de mentalul meu

Simona Halep : Sunt multumita de mentalul meu

Nu sunt multumita de ce am jucat, dar sunt multumita de mentalul meu, ca m-a tinut in meci si datorita lui am putut castiga azi. Aceasta este declaratia Simonei Halep dupa ce a intrat in turul 3 la Wimbledon pentru prima data in cariera. Simona Halep a castigat cu 6-3, 4-6, 6-4 cu Lesia Tsurenko.
Sub privirile lui Ion Tiriac si ale Nadiei Comaneci dintr-un colt al tribunei, sau cele ale lui Horia Tecau, dintr-un altul, Simona a purces la treaba, dar n-a luat mult ca sa ne prindem cu totii ca e ceva care nu merge cum ar fi normal. Lipsea vlaga, agresivitatea, convingerea. Dar nici Tsurenko nu parea sa creada in ea, asa ca setul a curs linistit cu serviciul.

Wimbledon courts

Hilarul challenge facut de Lesia la 4-3 a dat un aer in plus de relaxare meciului, iar cand Simona s-a desprins fara sa forteze la 6-3, linistea era asigurata. Seria romancei a continuat si in setul secund pana la 3-0. Cand a inceput insa o alta serie, de neinteles pentru noi toti. Dintr-o data, Simona s-a oprit din a mai face ce face ea atat de bine, in vreme ce Tsurenko a uitat sa mai greseasca. Si nu doar atat. Mingile ei au capatat dintr-o data foarte multa lungime si greutate, Simona a inceput sa le puna inapoi in teren tot mai greu, a facut pasul in spate, lovitura de dreapta „n-a prea fost prezenta”, cum a zambit amar la conferinta, si, cat ai clipi, s-a facut 3-5! Cinci game-uri pierdute la rand in cateva minute, for sure asta nu ni se poate intampla, nu? Un game facut din naduf si din patru servicii castigatoare (fie as, fie nereturnat) n-a mai salvat setul.
Dar pauza dintre setul doi si trei a facut inca o data minuni. Simona a „lasat presiunea afara”, s-a intors mult mai decisa si si-a gasit rapid gustul pentru tenisul smart SI agressive. Totusi, diferenta de valoare era, este, mult prea mare. O accelerare facuta fara sa dea tot ce are, si Tsurenko ramasese de caruta. Au aparut punctele flashy. Tribuna s-a dezmortit, Simona si-a facut portia de puncte inteligente, a inceput sa anticipeze, sa alerge, sa scoata mingi din situatii imposibile si sa transforme in puncte rally-uri aproape pierdute. Inclusiv punctul meciului, un mix perfect reprezentativ pentru ce e Simona acum: impecabila combinatie aparare – atac si mici ezitari la fileu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*