Simona Halep – Monica Niculescu, semifinala romaneasca la Bucuresti

Simona Halep –  Monica Niculescu, semifinala romaneasca la Bucuresti

Perspectiva unei semifinale 100 la 100 romanesti a luat un pic pe nepregatite publicul, dar fanii au sesizat foarte bine raritatea si sensibilitatea momentului, dandu-si toata silinta in a le impaca pe amandoua. Si au reusit fara doar si poate, incurajandu-le pe rand, la nevoie si cu cate un „Hai, amandoua!” sau „Hai, Romania!” pe post de compromis. Ceea ce e important de retinut e ca fetele au fost cat se poate de incantate. Amandoua au vorbit laudativ la conferinta, multumind asistentei pentru felul in care si-a impartit aplauzele.

La 3-1 in setul doi, meciul parea destinat unui final rapid. Numai ca, treptat, Monica a reusit sa altereze un pic cursul jocului si sa-si impuna propriile conditii. I-a dat mai putin ritm adversarei, a tinut mingea mai lunga, a devenit mai increzatoare, in vreme ce Simona, tot mai frustrata cu directia meciului, a jucat mai pasiv cateva game-uri, n-a mai lucrat la fel de bine unghiurile si a facut cateva greseli cu forehandul din situatii clare.

halep bucuresti

Au fost si cateva atacuri nu suficient de adanci, care au targetat dreapta Monicai si la care, surpriza, aceasta n-a mai raspuns cu slice, ci a redirectionat mingea in terenul lasat liber de Simona Halep, exemplul cazului de la 3-3, 15-15. De altfel, acel game, foarte lung, cu multe egalitati, a schimbat directia setului. L-a castigat Monica in cele din urma, care a rezistat si presiunii intervenite cand a servit pentru set, la 5-4. Halep a avut trei mingi de rebreak consecutive, toate anulate, dar, desi a pierdut game-ul si setul, reintrarea ei in joc fusese anuntata. Dupa o minge de break salvata in primul game al decisivului, Simona Halep a marsaluit in rest, regasind jocul din setul inaugural. La randul ei, Monica n-a mai castigat decat doua puncte pe serviciu in tot setul 3.

halep niculescu b

Simona Halep s-a calificat in semifinalele de la BRD Bucharest Open. Principala favorita a turneului nu i-a dat nicio sansa Larei Arruabarrena. Cu 117 locuri mai bine clasata in ierarhia mondiala, jucatoarea din Romania a dominat de la un capat la altul disputa. A castigat cu 6-3 primul set pentru ca, in actul secund, sa se impuna si mai usor. A condus cu 4-0 iar, pana la final, sportiva din Spania si-a trecut in cont un singur game.

Un turneu organizat in Romania gratie performantelor de exceptie realizate de Simona Halep, numaruln 3 mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*