Federer din nou in forma

Federer din nou in forma

Anul trecut, Federer pierdea in turul IV la US Open, intr-una dintre cele mai incolore aparitii ale sale dintr-un sezon de uitat. Dar 2013 e ca si cum n-ar fi fost. Anul acesta, elvetianul e din nou in control la New York, depasind lejer faza in care s-a oprit acum doisprezece luni. Tot un spaniol i-a stat in fata si acum, dar Bautista Agut nu a putut sa faca lucrurile interesante, iar Federer s-a impus cu 6-4, 6-3, 6-2, pentru a 10-a sa aparitie in sferturi la US Open in ultimii 11 ani.

Roger a fost la fel de autoritar de pe baseline ca si in precedentele aparitii pe Arthur Ashe din acest turneu; a lovit curat si a fost mai proaspat decat adversarul sau atunci cand punctele s-au lungit, miscarea pe teren fiind „intimidanta”, asa cum a catalogat-o John McEnroe. Fata de meciurile anterioare, numarul trei mondial a sporit numarul venirilor la fileu, unde a castigat 35 din cele 52 de puncte jucate; a incheiat meciul cu 36 de lovituri direct castigatoare si 25 de erori nefortate, fara sa consume prea multa energie in cele doua ore petrecute pe teren.

federer_tenislive

Va avea nevoie de ea pentru sferturi, acolo unde il asteapta explozivul Gael Monfils, cu care Federer s-a mai intalnit recent, invingandu-l la Cincinnati intr-un meci foarte bun, in care elvetianul n-a avut retineri in a accepta duelul fizic propus de Gael.

Va fi a 43-a aparitie in sferturile de finala ale unui Grand Slam pentru Federer din 62 de Slamuri jucate de-a lungul carierei. RF conduce astfel intr-o ierarhie in care e urmat de Connors (41), Agassi (36), Lendl (34), Djokovic (30), Sampras (29) si Nadal (27).

Mai interesante decat meciul au fost cateva din declaratiile lui Federer de la interviul oferit pentru ESPN. Roger a vorbit despre modificarile pe care le-a facut dupa problemele de anul trecut, explicand ca si-a schimbat cu totul rutina de incalzire si programul de antrenament si a conceput, alaturi de echipa sa, un program nou, de la zero, „ca un junior”. De asemenea, si mai promitatoare pentru fanii sai au fost detaliile pe care elvetianul le-a dat in ce priveste noile sale obiective: incurajat de rezultatele de anul acesta, Federer vorbeste despre un nou titlu la Wimbledon, aminteste despre revenirea pe primul loc in lume, despre Cupa Davis si despre participarea la Jocurile Olimpice din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*