Serena Williams a castigat US Open si ramane regina tenisului

Serena Williams a castigat US Open si ramane regina tenisului

Serena Williams a castigat US Open. Serena are acum 18 titlu de Grand Slam. Jucatoarea din Statele Unite urca acum alaturi de Chris Evert si Martina Navratilova pe locul doi in clasamentul all-time al celor mai multe titluri de Slam in era Open. Steffi Graf ramane prima, cu 22 de titluri.

In finala US Open cu Caroline Wozniacki, Serena Williams s-a imus clar cu 6-3, 6-3.
Finala nu i-a pus vreo problema reala Serenei: concentrata si pregatita pentru ocazie, ea si-a dominat adversara prin executii, prin experienta si prin prezenta. Exceptand doua servicii pierdute in primul set, jocul a curs in permanenta intr-o singura directie: Serena a dominat fiecare schimb de pe centrul terenului, de unde a plimbat-o pe ambele parti ale terenului pe daneza, mergand cu predilectie pe forehandul acesteia. Serviciul n-a stralucit pentru Serena in primul set, cand favorita numarul 1 a servit doar 33 la suta pe primul, dar cele doua break-uri cedate au fost recuperate grabnic, gratie unui retur ultra-agresiv, in special pe serviciul secund al lui Wozniacki, aspru pedepsit in mai fiecare ocazie. Tinuta tot timpul in alergare, Wozniacki n-a avut idei.

 Serena Williams US Open

Doar consistenta din jocul Carolinei n-a ajutat-o sa o jeneze pe Serena, care a facut break inca din primul game al setului secund, apoi a rezolvat, cu o combinatie serviciu la corp – forehand, singurul moment in care Caroline s-a apropiat, la 4-3, 30-30. Americanca a anticipat in multe ocazii unde va trimite mingea daneza si a directionat cu lejeritate mingile, alegand fie sa o alerge mai departe pe Caro, fie sa inchida punctul cu o lovitura direct castigatoare. Au fost 29 astfel de puncte, versus doar patru ale lui Caroline. Trei dintre acestea au fost insa asi, iar al patrulea, un rever in cross pe final de meci, aplaudat si de Serena.
Dar Williams a raspuns cu un alt punct spectaculos: un schimb de 26 de mingi, celebrat cu un pumn ridicat in anticiparea victoriei iminente. Cateva zeci de secunde mai tarziu, Serena era la pamant, celebrandu-si victoria. Meciul o fi fost unul simplu, dar drumul catre un nou Slam a fost mult mai complicat de atat, de unde si reactia emotionala a americancei.

Simona Halep isi pastreaza locul doi in clasamentul mondial. WTA se muta in Asia, pentru linia dreapta. Turneele Premier de la Wuhan si Beijing sunt urmatoarele stopuri importante, inainte ca WTA Finals, editia inaugurala din Singapore, sa decida cum va arata Top 10 la finalul sezonului 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*