Simona Halep revine in forma la Beijing

Simona Halep revine in forma la Beijing

Simona Halep este in turul 3 in turneul de la Beijing.
In primul tur Simona a intrat in meciul cu Zahlavova Strycova schimbata in bine fata de ultimele doua turnee. De altfel, primul set a fost poate cel mai bun si cel mai curat al Simonei de la Wimbledon incoace. Dupa ce a pierdut primul game, numarul 2 mondial a trecut rapid la o alta viteza, ritm pe care Strycova nu l-a putut sustine. Simona a regasit adancimea loviturilor care i-a lipsit in ultima perioada, la fel ca si unghiurile cu care obisnuieste sa-si desfaca terenul si cu ajutorul carora isi pregateste loviturile direct castigatoare. Mult mai rabdatoare, Halep a imputinat dramatic erorile nefortate, iar in putinele schimburi in care a fost dominata s-a aparat perfect, ceea ce a scumpit teribil punctele pentru cehoaica. La 4-1 in primul set de exemplu, Simona a ratat un drive care i-ar fi inchis punctul usor, dar a raspuns cu alte trei executii similare consecutive, salvand un break point pe parcurs si consolidandu-si avantajul.
In setului doi meciul s-a aprins si a intrat in cea mai dinamica si placuta perioada a sa. Cautand desprinderea, Halep a avut mingi de break atat la 3-2, cat si la 4-3, dar fie romanca n-a fost suficient de decisa, fie Strycova a servit bine in fiecare din aceste situatii, iesind cu bine din incercuire. La 3-3, Simona a fost testata indelung pe propriul serviciu cu o serie de rally-uri intense, o combinatie de unghiuri, aparare si hard hitting de ambele parti, moment pe care romanca l-a absolvit cu destula siguranta si rabdare.
Dar cel mai elocvent moment al serii a venit in game-ul de la 4-4 in setul doi. Similar cu episodul din setul inaugural, Simona a inceput game-ul ratand un drive volley intr-un punct controlat cap-coada, la care Zahlavova s-a aparat disperata. Desi sub presiune mare, Halep a raspuns cu cea mai buna combinatie de puncte a zilei. O tripla extraordinara, executata cu mare incredere, care trebuie sa fi facut minuni pentru moralul Simonei si care a avut un efect invers proportional pentru cel al cehoaicei.
De unde mai devreme spera la un break, ea s-a vazut in situatia de a servi ca sa stea in meci. Si n-a facut-o prea grozav, alunecand usor la 15-40. Simona a mai scapat iar in out un punct in care o scosese mult din cadru pe Zahlavova, dar, in timp ce se intorcea de la fileu catre baseline ca sa primeasca, Simona si-a inabusit nu o reactie de frustrare, ci un inceput de zambet nonsalant, care spunea, de fapt, ca lasase in spatele ei orice urma de dubiu. Pe punctul urmator Strycova a facut dubla greseala, si cu toate ca asta a taiat pe moment din bucuria Simonei, usurarea cu care romanca a primit victoria si aplauzele publicului vorbesc din plin despre importanta victoriei.
In turul 2 Simona Halep a obtinut inca o victorie in doua seturi: 7-5, 6-4 cu chinezoaica Lin Zhu. N-a fost insa deloc o zi usoara pentru numarul 2 mondial. Chinuita de dureri la coapsa stanga (motiv pentru care a cerut un timeout medical intre cele doua seturi) si bombardata de forehandul impresionant al adversarei sale, Simona s-a folosit insa de experienta superioara si a facut suficient cat sa treaca la limita de o jucatoare cu potential. Simona a terminat meciul cu Lin Zhu cu 15 lovituri direct castigatoare (versus 18 ale adversarei sale) si 25 de erori nefortate (versus 39). Simona a servit 55 la suta pe primul si a reusit patru asi.

simona halep castiga

Simona o va intalni in turul al treilea pe Andrea Petkovic, care a eliminat-o pe Madison Keys, scor 6-2, 6-3. Va fi o revedere care ar trebui sa ii trezeasca amintiri frumoase romancei: ultima oara cand a jucat cu Andrea, Simona a obtinut cea mai mare performanta a carierei, calificarea in finala Roland Garros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*