Simona Halep va juca la Turneul Campioanelor

Simona Halep va juca la Turneul Campioanelor

Simona Halep a plecat spre Singapore. Simona Halep va juca la Turneul Campioanelor, cel mai exclusivist turneu din circuitul WTA. Mai sunt numai cateva zile pana cand in Singapore Sports Hub va incepe “Perla Coroanei” WTA, evenimentul desemnat sa inchida glorios un an spectaculos in circuitul feminin. Din punctul romanilor de vedere a fost un an de tinut minte, anul in care Simona Halep a depasit borna dupa borna si a saltat Romania in elita tenisului mondial, tragand la cote nemaiintalnite in ultimele decenii interesul pentru acest sport in Romania.

SimonaHaleptrofeuParis2

Dar 2014 n-a fost captivant numai din acest motiv. Efervescenta din Top 10, vulnerabilitatile aratate de Serena Williams dupa doi ani de dominatie coplesitoare, revenirea in forta a Mariei Sharapova, nume importante care au reusit reintrarea in respectabilitate precum Ana Ivanovic si Caroline Wozniacki, diversitatea din turneele de Grand Slam, unul dintre rarele sezoane cu opt finaliste diferite si numarul mare de meciuri bune – toate astea au mentinut interesul ridicat in jurul circuitului feminin. Ceea ce, indirect, se reflecta si asupra Turneului Campioanelor, o competitie care beneficiaza, cum am mai scris, de una dintre cele mai inspirate si agresive campanii de promovare pe care am vazut-o in sport in ultimii ani.

SimHalepMosc1

WTA s-a straduit sa faca mult buzz in jurul evenimentului mutat de anul acesta in Singapore, a produs foarte mult content dedicat, iar campania a debutat, practic, din ianuarie, facand calatoria catre Singapore cel putin la fel de interesanta precum evenimentul in sine. A lipsit, ce-i drept, tensiunea in ce priveste calificarea, pentru ca primele opt si-au asigurat destul de ferm locurile si cu mult timp inainte de finalul sezonului. Dar combinatia pe care o vom regasi la start este privita aproape unanim drept una dintre cele mai bune din ultimii ani. Avem campioane consacrate precum Serena si Masha, reveniri in forta (amintitele Ana si Caroline), jucatoare de impact in circuit in ultimul an (Aga si Petra) si cele doua debutante care isi primesc premiul pentru un sezon foarte bun, Simona si Genie. Sunt si doua absente de marca: recent retrasa Na Li, finalista anul trecut si campioana de Grand Slam anul acesta (numai acest lucru i-ar fi impus prezenta la start) si Victoria Azarenka, una dintre jucatoarele de prim-plan in ultimele sezoane.
Ca bonus de interes, WTA Finals poate propune si o lupta directa pentru primul loc. Maria Sharapova are sanse sa-i sufle locul 1 Serenei Williams, ceea ce ar putea da o dimensiune suplimentara turneului, comparativ cu anul trecut, de exemplu, cand Serena avea asigurat locul 1 inainte de startul turneului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*