Horia Tecau, start cu stangul la Turneul Campionilor

Horia Tecau, start cu stangul la Turneul Campionilor

Horia Tecau a avut un inceput incredibil de frustrant la Turneul Campionilor. El si Jean Julien Rojer au revenit dupa un prim set neinspirat, au depasit dezavantajul unui start de supertiebreak foarte slab, au salvat primii o minge de meci si, dupa toate aceste recuperari, au ajuns la un singur punct de victorie. O victorie care le-ar fi schimbat complet perspectiva intr-o grupa care s-a complicat deja peste masura.
Cu un set pierdut in spate si cu perspectiva unui break cedat in startul setului secund, Horia si Jean Julien au strans randurile la 2-2 si 15-40, cand au reintrat in joc cu trei puncte castigate consecutiv. Imediat a venit si rebreak-ul, intr-o perioada de joc intens, cu schimburi alerte si spectaculoase, care au atras aplauze cum n-am auzit in meciurile de simplu, de dupa. Punctul meciului si al zilei, totodata, le-a revenit tot perechii romano-olandeze: o demonstratie de reflexe si spontaneitate, traita cu pulsul la maxim. Dupa 33 de lovituri in mare viteza, majoritatea la fileu, adversarii au trimis mingea in fileu; Horia a celebrat cu pumnul strans si strigand catre tribune, iar momentumul s-a prelungit in urmatoarele game-uri, suficient cat sa le permita lui Tecau si Rojer sa egaleze la seturi.

Horia Tecau
Inca un start prost, de asta data in supertiebreak, si Horia se uita la un 1-5 deloc usor de recuperat. Dar s-a jucat punct cu punct si la urmatorul changeover era egal, 6-6. Devenise deja evident ca se va juca pana la ultima minge. Tecau/Rojer au avut o sansa de a inchide meciul la 10-9, dar cei doi nu au fost deloc ajutati de retur pe urmatoarele doua puncte cruciale. Cu o noua minge de meci de salvat, de data asta si cu serviciul doi, Rojer a trimis direct in racheta lui Soares, care a pus capat meciului cu un retur direct castigator in lung de linie: 3-6, 6-3, 12-10.
Horia n-a incasat usor esecul, ramanand cateva zeci de secunde tintuit pe scaun si privind in gol. Ar fi fost un succes care i-ar fi ajutat teribil, pentru ca acum ii vor intalni pe cei cu care au avut intotdeauna probleme, fratii Bryan. Ca si in ultimii ani, americanii au inceput iar prost la Londra si au pierdut in doua seturi cu Kubot/Lindstedt, campionii de la Australian Open. Asta inseamna ca gemenii care domina dublul de atatia ani vor juca extra-motivati contra lui Horia si Jean Julien, pentru ca un nou esec i-ar putea trimite acasa, ceea ce complica un meci si asa foarte greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*