Djokovic a castigat Turneul Campionilor

Djokovic a castigat Turneul Campionilor

Djokovic a ridicat deasupra capului trofeul Turneul Campionilor de la Londra. Dar nu dupa o finala. Am avut un turneu cam ciudat, care s-a incheiat in cel mai haotic mod cu putinta: Roger Federer si-a anuntat retragerea din turneu inainte de finala cu Novak Djokovic. Sarbul devine astfel campion pentru a treia oara consecutiv, dupa titlurile din 2012 si 2013.
Federer a iesit in fata fanilor ca sa le transmita mesajul si sa isi ceara scuze. Roger a spus ca a suferit o accidentare la spate pe finalul meciului de aseara, cu Stan Wawrinka, incheiat tarziu in noapte, dupa aproape trei ore de joc si in care Federer a salvat patru mingi de meci, inainte de a se impune intr-un final pe muchie.

Federer

Federer inca mai era la sala in jurul orei 2 dimineata si spune ca a facut tot ce a putut ca sa intre pe teren si sa joace, dar concluzia echipei medicale a fost ca e un risc prea mare la varsta lui Federer si ca elvetianul nu poate fi competitiv in fata lui Djokovic.
Este abia a treia retragere in timpul unui turneu a lui Federer in intreaga sa cariera, ceea ce, in sine, sugereaza ca problema e cu adevarat serioasa. Federer s-a mai retras de doar doua ori in 1221 de meciuri oficiale la profesionisti, in 2008, la Paris, cu James Blake, si in 2012, la Doha, cu Tsonga.
Oficialii l-au sunat de urgenta pe Andy Murray, propunandu-i sa ia parte la un meci de consolare pentru fani, un set cu Djokovic. Un demonstrativ de dublu va umple programul.
Problema lui Federer pune un semn mare de intrebare si pe prezenta lui in finala de Cupa Davis. Deja speculatiile se invart puternic in jurul teoriei ca accidentarea lui Federer este mai serioasa si ca risca sa nu poata juca la Lille, in weekendul viitor, cand Elvetia intalneste Franta. Ar fi prima sansa a lui Federer la trofeul Cupa Davis.
Federer a avut un an de succes, un reviriment remarcabil dupa caderea de forma si de clasament din 2013, dar efortul imens depus de-a lungul acestui sezon, in care a adunat 72 de victorii, l-a ajuns exact pe linia de sosire. Primul care a dat un semn ca ar fi ceva in neregula ar fi Ivan Ljubicic, fostul jucator croat si actual antrenor al lui Raonic. Ljubicic, un admirator si un amic al lui Federer, a spus dupa ce a urmarit ultimul antrenament al lui Federer de dinaintea meciului cu Wawrinka, din semifinale, ca i s-a parut ca Roger a acuzat probleme la spate.
Novak Djokovic a fost premiat cu trofeul World Tour Finals intr-o ceremonie organizata inaintea demonstrativului cu Murray.
Federer nu a venit la conferinta de presa traditionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*