Federer si Elvetia au castigat Cupa Davis

Federer si Elvetia au castigat Cupa Davis

Federer a adus punctul decisiv in finala Cupei Davis. Elvetia a castigat pentru prima data in istorie Cupa Davis. La 33 de ani, Roger Federer isi completeaza palmaresul cu trofeul care-i lipsea: Cupa Davis. Inca un motiv sa admiram unul din cei mari mari campioni ai tenisului. Federer l-a invins pe francezul Richard Gasquet in trei seturi scurte, 6-4, 6-2, 6-2. Gasquet l-a inlocuit pe Tsonga, accidentat.
In drumul spre primul ei trofeu, Elvetia a trecut de Serbia, Kazahstan, Italia si Franta. Elvetia devine a 14-a tara care intra in posesia Cupei Davis.
„Sunt recunoscator echipei pentru ca m-a adus in situatia de a putea juca pentru trofeu azi. Titlul acesta este pentru ei”, a spus Federer.

In 2013, cand Federer incheia sezonul cu o (alta) infrangere in fata lui Nadal, Roger declara, cu o mina trista si incordata, dar catusi de putin resemnata, ca se asteapta la un 2014 incomparabil mai bun, care sa faca uitat anul cel mai slab al carierei lui, an in care a coborat pana pe locul 8. Era privit cu neincredere de aproape toata lumea, pentru ca pana si unui campion de talia lui Federer nu ii ajung doar cuvintele ca si garantie. Atat de mare fusese socul si rapiditatea declinului inregistrat intre primavara si toamna acelui an. Cand semnele aratau atat de prost, un reviriment parea pur si simplu imposibil, in conditiile in care elvetianul mai adauga un an in buletin, iar concurenta era din ce in ce mai acerba. A fost intrebat ce inseamna “reviriment”, din punctul lui de vedere, iar raspunsul a fost primit iar cu o doza mare de scepticism.

Elvetia Cupa Davis

E de ajuns sa dam o tura prin sectiunea de comentarii a oricarui articol de tenis din toamna anului trecut. “Inseamna sa castig turnee, cinci turnee sau ceva de genul acesta. Sa plec de la turnee cu trofeul. Asta pastreaza lucrurile interesante. Cat despre clasament, atata vreme cat nu sunt pe locul 1, atunci nu ma preocupa in mod deosebit, desi ar fi bine sa raman in Top 4, pentru tragerile la sorti. Dar fie locul 1, fie trofee”.

Federer

Se dovedeste inca o data ca estimarile pe care le face Federer au precizie de chirurg. Va veni o zi in care Federer trebuie sa primeasca mai mult credit pentru abilitatile sale de analist, nu indeajuns de apreciate la ora actuala, si care sunt, fara niciun dubiu, pe masura talentului de pe teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*