Simona Halep a castigat primul trofeu al anului la Shenzhen

Simona Halep a castigat primul trofeu al anului la Shenzhen

Simona Halep a obtinut o noua victorie fara emotii la Shenzhen, 6-2, 6-2. Dar e vorba de prima finala din 2015, castigata in China la Shenzhen cu Timea Bacsinszky! A fost a 15-a finala a carierei Simonei.

Simona Halep a avut probleme inainte de prima finala din 2015, castigata in China.
La conferinta de presa, Simona a dezvaluit ca i-a fost rau inainte de meci, dar a reusit sa se motiveze sa joace: „Nu m-am simtit bine inainte de meci, mi-a fost rau, asa ca mi-am zis ca nu am nimic de pierdut, ca trebuie sa merg pe teren, sa fiu relaxata, sa stau concentrata si sa lupt pentru fiecare punct”.
„Mi-a mers si ma simt foarte relaxata astazi. Sunt fericita ca pot juca mai bine de la o zi la alta, de la un meci la altul. Sper ca la urmatorul turneu sa joc chiar mai bine”.
Simona Halep a fost intrebata la conferinta de presa daca va putea repeta performantele lui LI Na, care dupa ce a castigat trofeele de la Shenzhen din 2013 si 2013 a jucat finalele de la Australian Open, castigand una. spus adevarul abia dupa meci.

Simona Halep a fost intrebata ala conferinta de presa daca va putea repeta performantele lui LI Na, care dupa ce a castigat trofeele de la Shenzhen din 2013 si 2013 a jucat finalele de la Australian Open, castigand una. „Imi este greu sa sa raspund pentru ca nu poti sa stii niciodata ce se va intamplat. Dar nu vreau sa pun presiune pe mine inainte de Australian Open, trebuie sa fiu concentrata acolo si sper sa castig cat mai multe meciuri. Dar va fi greu. Voi incerca sa fac si acolo tot ce am facut si aici”, a declarat Simona Halep.
Simona a dominat confortabil un meci in linia precedentelor, fara poveste, fara sa joace si fara sa fie nevoie sa joace tenisul ei cel mai bun. Simona are mereu abilitatea de a-si scoate rapid din sistem un meci prost, fara sa uite, in acelasi timp, de lectiile pe care trebuie sa le invete din el. Dar face asta fara sa ramana cramponata de trecut sau afectata de ziua mai proasta, asa cum mai vedem deseori in WTA la unele fete. Simona accepta o evolutie nefasta, o intelege si o inlatura. Data viitoare, va face mai bine. Am mai scris-o, usurinta cu care Simona accepta si zilele mai bune, si pe cele mai proaste face, nu o data, diferenta. Naturaletea cu care intelege ca victoriile sunt la fel de normale precum si infrangerile o scuteste de oscilatii emotionale puternice si de implicatiile pe care acestea le au pe teren. Intr-un final, o ajuta sa survoleze mai usor perioadele nefaste prin care trece, protejand-o de zgomotul imens din jurul ei. Cand agitatia produsa de o serie de rezultate mai slabe devine tot mai puternica, asa cum a fost cazul in toamna trecuta, intre Cincy si Singapore, Simona isi poate pastra capul pe umeri convinsa ca tenisul ei nu poate sa dispara.

Simona Halep trofeu Shenzen2
Pentru Simona, urmeaza Sydney, apoi Australian Open, primul mare razboi al lui 2015. Sigur, ei i se va cere in continuare, in mod obsedant, sa “demonstreze” mereu ceva cuiva. Dar in goana noastra permanenta dupa mai mult si mai mult, trebuie sa nu uitam sa ne mai si bucuram, macar puțin, neaparat decent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*