Federer omul recordurilor

Federer omul recordurilor

Federer este un fenomen, nu un simplu om. A dat o fata diferita, fascinanta, tenisului cu felul sau unic de a juca, de a simti si trai tenisul. Roger Federer a intrat intr-un club extrem, extrem de exclusivist. De vreme ce existau doar 2 jucatori in acest club – el a sosit in club al treilea.
Roger Federer tocmai ce si-a mai adaugat o borna in lunga-i serie de recorduri care frizeaza logica. A reusit victoria cu numarul 1.000 in circuitul profesionist, devenind abia al treilea jucator din toate timpurile care intra in foarte selectul club 1.000. Ceilalti doi? Jimmy Connors, cu 1253, sta linistit in fruntea clasamentului si, afara de cazul in care Roger nu-l va depasi la capitolul longevitate, are toate sansele sa ramana acolo. Al doilea, Ivan Lendl, e in catarea pustii pentru elvetian, fosta glorie de origine cehoslovaca oprindu-se la 1071. Daca va ramane sanatos si va continua macar in ritmul de anul trecut, Federer il poate depasi pe Lendl cel tarziu la inceputul sezonului viitor. Insa daca discutiile si comparatiile intre cei trei pot dura o vesnicie, luandu-se in calcul factori subiectivi precum tehnologia, concurenta, era si rivalitatile in care fiecare a evoluat, intrarea lui Roger in acest grup are o importanta mai degraba simbolica.

Federer omul recordurilor-b

E doar una dintre numeroasele cifre care, in traducere, vorbesc despre profesionalismul, longevitatea si incredibilul succes ce-l caracterizeaza pe Federer. Cum victoria 1.000 a venit intr-o finala, aducand cu ea si un trofeu, ea devine si mai speciala. Este vorba de turneul de la Brisbane. “Nu voi uita niciodata aceasta zi”, a promis Federer, care si-a salutat fanii de la Brisbane si a fost onorat cu prezenta a doua glorii australiene, Rod Laver si Roy Emerson. Gazdele s-au dat peste cap sa marcheze frumos momentul, iar Federer s-a dat peste cap sa nu strice ocazia. A castigat cu emotii, contra unui Milos mai inspirat decat niciodata, dar poate tocmai de aceea trofeul si recordul au un gust special. Dupa un start amortit, Raonic a recuperat de la set si break in inceputul setului secund, in ceea ce parea sa evolueze intr-o victorie de rutina pentru Federer. Raonic a profitat de un game un pic neatent al elvetianului, a facut rebreak-ul, apoi a devenit din ce in ce mai sigur si mai eficient, pe masura ce jocul a evoluat catre tiebreak, pe care l-a tratat excelent. RF a castigat un schimb de nivel inalt in primul punct al tiebreak-ului si a facut apoi 2-0, dar Raonic a raspuns cu sapte puncte consecutive, printre care un schimb crucial castigat la fileu si un retur direct castigator a la Djoko-USO-2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*