Simona Halep si Irina Begu sunt calificate in optimi la Australian Open

Simona Halep si Irina Begu sunt calificate in optimi la Australian Open

Simona Halep si Irina Begu sunt calificate in optimi la Australian Open. Aceasta excelenta performanta, doua romance in optimi la Melbourne a mai fost atinsa in urma cu 18 ani.
Simona Halep isi continua parcursul foarte solid la Australian Open, calificandu-se pentru al doilea an consecutiv in optimile de finala. Intr-un meci foarte frumos, Simona a invins-o cu 6-4, 7-5 pe Bethanie Mattek-Sands; victoria de azi este a 8-a consecutiva in acest sezon.
Cheia meciului era simpla: sansele lui Bethanie, care si-a regasit inspiratia si forma dupa o perioada prelungita de absente si accidentari, depindeau strict de posibilitatea ei de a-si impune jocul la fileu. Jucatoare de dublu de top, Mattek-Sands este extrem de competenta in zona fileului, iar duelul dintre cele doua stiluri a garantat de la sine o suita de schimburi de foarte buna calitate. Numai ca, dupa un inceput foarte bun, americanca a descoperit relativ repede ca, desi eficienta, ea nu va putea sustine cap-coada aceasta tactica. Atunci cand a reusit sa urce la fileu, Bethanie a avut un procentaj excelent, castigand 16 din cele 22 de puncte jucate sus. Problema e un astfel de joc presupune un efort fizic sustinut, iar americanca a jucat cu multa intensitate si cu multa determinare.

Mattek a avut un procentaj de 73 la suta la fileu, dar unul din punctele pe care le-a pierdut acolo au costat-o mult. Dupa ce ambele au avut si ratat (sau salvat) sanse de break, Simona a concretizat-o pe prima la 3-3. A returnat puternic in racheta americancei, de asemenea urcata la fileu, voleul n-a fost precis, dar a prins tusa, Simona a inaltat mingea, iar Mattek a ratat smash-ul, un shank mult in out. Mai apoi, la 5-4 si deuce, Simona s-a strecurat pe un culoar bine inchis cu un passing lung, care a prins tusa, si care i-a adus mingea de set numarul 3, concretizata cu un as. De unde se trage inca o data concluzia ca e important cum citesti statisticile, care pot fi adesea inselatoare. Bethanie a fost, intr-adevar, activa la fileu, dar a pierdut singurele doua puncte pe care n-avea voie sa le piarda.

Simona Turneul Campioanelor sw

De aici a inceput perioada roz a Simonei, care a inceput sa domine autoritar schimburile, smulgand oftaturi de admiratie din partea comentatorilor australieni. Jocul s-a rupt de tot dupa ce Simona a facut break in chiar primul game din setul secund, un game care a durat opt minute. Remarcabil e punctul care i-a adus mingea de break in acest game: din nou Mattek-Sands la fileu, cu un drop-volley aparent suficient, agatat in ultima clipa de Halep, care a pasat-o cu reverul in cross: al treilea punct vital in economia meciului pierdut de Bethanie la fileu. Confortabila, Simona a experimentat, intai cu o scurta de pe baseline (la 15-30 in game-ul 2 al setului 2), apoi cu o venire la fileu, de fiecare data cu succes. Fiecare minge mai scurta a lui Mattek-Sands a fost aspru pedepsita, iar americanca a fost stoarsa de energie si obligata sa se apere cu disperare, dar fara succes, in rally-uri pe care Simona le-a incheiat dupa bunul plac, lovind intr-un open space abandonat de adversara ei. Simona a mai luat apoi doua decizii proaste in game-ul de 5-5, trimitand trei mingi simple direct acolo unde o astepta Mattek, fix in racheta acesteia, fiind astfel pasata, dar scurta perioada de deriva a fost rapid corectata, iar Simona a pus punct meciului cu un forehand winner glorios.

Irina Begu fialista la Moscova2

Irina Begu (42 WTA) a reusit cea mai buna performanta in istoria participarilor la turneele de Grand Slam. Sportiva de 24 de ani s-a calificat in premiera in optimile de finala intr-o competitie majora!
Ea a invins-o in doua seturi identice pe Carina Witthoeft din Germania, cu 6-4, 6-4, dupa o ora si 26 de minute. Simetria s-a pastrat si din punctul de vedere al timpului – fiecare act a durat 43 de minute! Inceputul partidei a fost plin de break-uri. Begu a fost prima care si-a adjudecat un game pe propriul serviciu, la 3-1. S-a ajuns la 3-4, insa eleva lui Adrian Cruciat si Artemon Apostu-Efremov a reusit sa stopeze seria negativa. Dupa aceasta victorie Irina Begu o va intalni pe Eugenie Bouchard. Clasata pe locul 42 WTA, Irina are mare incredere ca poate trece si de jucatoarea din Canada.

Bouchard

„Am o sansa foarte buna, am cu ce sa o bat, important este sa imi fac jocul si sa incerc sa conduc cit mai mult. Imi doresc sa servesc cit mai bine, sa am un procentaj cit mai ridicat si consider ca si serviciul va fi o arma importanta in acest meci.” Pentru accesul in faza optimilor de finala de la Australian Open, reprezentanta noastra si-a asigurat un cec in valoare de 122.100 de euro si 240 de puncte in ierarhia WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*