Simona Halep s-a oprit in sferturi de finala la Australian Open

Simona Halep s-a oprit in sferturi de finala la Australian Open

Simona Halep s-a oprit din nou sferturi de finala la Australian Open. Un nou vis ni s-a destramat in vant. Fara solutii in fata planului de joc executat aproape perfect de Makarova, Simona Halep a pierdut clar primul sfert de finala de pe tabloul feminin, parasind turneul in aceeasi faza pentru al doilea an la rand. A fost 6-4, 6-0 in numai 69 de minute, intr-un meci pe care Simona l-a incheiat cu nu mai putin de 31 de erori nefortate si cu un procentaj la mingile de break care i-a grabit esecul: 1/9. Simona, care va ramane pe locul 3 in lume dupa acest turneu, este la abia prima infrangere pe 2015, dupa noua victorii consecutive.

Makarova a venit cu o strategie simpla, dar eficienta. Sau mai degraba executata eficient. Rusoaica a atacat-o fervent pe Simona pe forehand, obtinand timpuriu o serie de erori nefortate din partea romancei care au dus rapid scorul la 3-0, cu doua break-uri, al doilea dintre ele cedat cu doua duble greseli. La acel moment, inca mai era incurajator sentimentul ca Makarova nu stralucea, ci mai degraba forta erorile, in vreme ce si le pastra pe ale ei intr-o ratie decenta. Cu alte cuvinte, nu era vorba de o evolutie iesita din comun a adversarei, ci de un inceput foarte slab si foarte apasat al Simonei.

Australian Open b

Care putea fi imbunatatit. Si, intr-adevar, Simona a recuperat un break si s-a apropiat vertiginos de al doilea. Punctul spectaculos de la 1-3, 15-15, cand Simona a aparat disperata stanga-dreapta, reusind apoi sa obtina o eroare nefortata, ar fi putut fi turning point-ul in conditii normale, dar n-a fost. Asta desi sansele n-au intarziat sa tot apara. Atat in game-ul in care s-a facut 4-2, cat si in cel de 5-3, Simona s-a apropiat la deuce sau a avut sansa de break, insa in fiecare dintre aceste puncte cheie, Makarova a produs un serviciu greu de citit, fie slice, mult in exterior, fie la T.

Simona Halep Australian open f

Urmatoarea ei aparitie a Simonei va fi meciul cu Spania, de la Galati, in Grupa Mondiala 2 a Fed Cup. Apoi, turneul de la Dubai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*