Serena Williams – Maria Sharapova finala de vis la Australian Open

Serena Williams – Maria Sharapova finala de vis la Australian Open

Serena Williams – Maria Sharapova va fi finala din 2015 la Australian Open. O finala dorita de spectatori si organizatori. Vor juca cu trofeul pe maasa primele doua jucatoare din clasamentul WTA care au de transat o rivalitate aproape personala.
Madison Keys are un potential pana la cer, dar azi n-a putut trece de Serena Williams. Cum era de asteptat, Maria Sharapova a invins-o fara mari emotii pe Makarova, ceea ce inseamna ca Australian Open are o finala feminina care opune favoritele 1 si 2. Va fi a sasea finala de AO pentru Serena (18 Slamuri) si a patra pentru Masha (5 Slamuri).
Madison Keys are un joc si o personalitate care da multe motive de entuziasm nu numai americanilor, dar fanilor tenisului in general. Primul lucru pe care il vezi este forta serviciului, o calitate atat de rara in circuitul feminin. In semifinala contra Serenei Williams, am putut vedea imagini neobisnuite la simplu: doua jucatoare care schimbau asi mai degraba decat lovituri din spatele terenului.

SerenaWilliams

Williams este considerata posesoarea celui mai bun serviciu feminin din toate timpurile, dar Keys are calitati care pe viitor ar putea sa-i ia acest titlu onorific Serenei. Serviciul ei are forta, dar si varietate si plasament. Singurul lucru care mai trebuie ajustat este sa reuseasca sa-l foloseasca la maxim si sub presiune. In semifinala a avut fluctuatii, ca in game-ul gigantic de la 5-1 din setul doi, cand a trebuit sa salveze sase mingi de meci.

Sharapova 11

In cealalta semifinala, Maria Sharapova a trecut in doua seturi (6-3, 6-2) de Ekaterina Makarova, a treia oara la rand cand ii pune capat parcursului la AO, dupa 2012 si 2013. Sharapova pare sa-i fi descifrat jocul Makarovei, o jucatoare incomoda pentru atata lume. De la meciul cu Panova, in care a evitat cu greu o iesire prematura, Maria pare a fi in alerta maxima: extra motivata si concentrata, hotarata sa nu mai lase portite adversarelor. Serviciul a ajutat-o in mod deosebit azi, iar de partea cealalta, Makarova a fost neinspirata, facand prea multe nefortate (29) si doar 11 winnere. Loviturile plate si adanci ale Mariei au fost o dilema de nerezolvat pentru Makarova, care a pierdut in plus multe puncte jucate pe serviciul doi.
Ca fapt divers, Makarova s-a plans, dupa meci, intr-un interviu acordat in ruseste, despre tacticile Mariei, sugerand ca aceasta nu se „comporta fair in unele ocazii” – cu referire la timpul peste limita de 20 de secunde pe care si-l ia Maria intre puncte – si ca a lasat strategiile Sharapovei sa-i distraga atentia si sa o abata de la planul de joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*