Romania – Spania 1-1 in Fed Cup

Romania – Spania 1-1 in Fed Cup


Romania este la egalitate cu Spania in Fed Cup, 1-1

. Galatiul este gazda acetor meciuri, in patinoar s-a instalat un teren de tenis. Simona Halep a castigat meciul de deschidere. Romania conducea Spania. Simona Halep a respectat calculul hartiei si s-a ferit de orice emotii in primul meci din Romania – Spania, invingand-o pe Silvia Soler Espinosa in doua seturi confortabile, 6-2, 6-1, in o ora si 11 minute.
Meciul n-a avut istoric: Simona a inceput fiecare set cu break si s-a distantat rapid, lovind cu siguranta de pe ambele parti, in special de pe rever. Asta, in ciuda unui serviciu intai pe care a avut un procentaj slab, 36 la suta.

Fed Cup

Victoria Simonei o aduce pe Irina Begu intr-o postura ceva mai confortabila pentru urmatorul meci, cel cu Garbine Muguruza, numarul 1 al echipei Spaniei.
“Cred ca am fost destul de agresiva, am jucat stilul meu, am returnat bine. Am avut mari emotii pentru meciul de azi, am si pentru cel de maine, dar sunt bucuroasa ca am putut sa fac un meci bun in fata acestui public minunat, pentru toti oamenii care au venit sa ne sustina. Le multumesc tuturor pentru ca au venit sa vada meciul”, a spus Simona Halep.
Garbine Muguruza a trecut clar de Irina Begu. Irina era in postura in care trebuia sa faca fata unor asteptari sensibil marite de parcursul de la Australian Open, dar si de titularizarea la simplu. Asa a fost posibil ca un inceput initial strans, cu hold-uri solide de ambele parti in primele game-uri, sa se dovedeasca, de fapt, inselator. La prima fortare a lui Garbine, Irina nu a putut sa apere atacurile acesteia, n-a mai stat in raliuri si si-a cedat serviciul la 3-4. Desi a fost o deschidere de rebreak in game-ul imediat urmator, Muguruza a intors un 0-30 si a servit cu bine setul. De altfel, nu s-a intamplat doar o singura data: Irina a mai avut jumatati de sanse pe serviciul lui Garbine, dar n-a putut sa-si procure nici macar o singura minge de break in tot meciul.
Doar cu asii, noua la numar, si cu cateva sclipiri pe rever, Irinei i-a fost din ce in ce mai dificil sa faca fata numarului 1 advers, tot mai prezenta in teren si in vederea periferica a romancei. Pastrandu-si sub control propriile erori nefortate si fiind agresiva atat cat a avut nevoie, Muguruza a facut repede break-ul in setul secund, iar restul a fost doar o formalitate, in conditiile in care, sugrumata de emotii, Irina a cedat complet, imprastiind tot mai multe erori nefortate, 35 per total, care au facut inutila mica victorie a lui Begu la capitolul lovituri direct castigatoare (20 vs 16).
Dupa meci, Irina a plans la conferinta si a recunoscut ca nu a stiut sa-si managerieze corect starea emotionala. A promis o altfel de aparitie pentru ziua a doua. Va fi nevoie de o astfel de aparitie, pentru ca, indiferent de rezultatul meciului dintre Simona si Garbine, de jocul Irinei va conta intr-o mare masura soarta acestei partide. Begu o cunoaste ca-n palma pe Silvia Soler Espinosa, impreuna au jucat sapte meciuri (4-3 pentru iberica, dar Irina le-a castigat pe cele mai recente doua, ambele pe hard) si are jocul necesar, are anvergura ca s-o bata pe Soler Espinosa si sa aduca un punct pe care, dupa calculele hartiei, ne bazam. Aceleasi calcule care arata ca azi nu s-a petrecut nimic neasteptat in vreunul dintre meciuri.

Intalnirea Romania – Spania din Fed Cup continua duminica

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*