Simona Halep victorie zdrobitoare cu Hantuchova la Dubai

Simona Halep victorie zdrobitoare cu Hantuchova la Dubai

Simona Halep a fost stralucitoare si foarte hotarata cu Hantuchova. Simona Halep a trecut in turul al treilea la turneul Premier de la Dubai, dupa o victorie solida cu Daniela Hantuchova. A fost 6-2, 6-0 pentru romanca, favorita numarul 1 a competitiei, intr-o ora si 13 minute.
Dupa un inceput cu mici emotii in primul game pe serviciu, cand un avantaj de 40-15 s-a transformat in minge de break pentru slovaca, Simona a replicat puternic, castigand pe serviciul adversarei la proxima ocazie. Restul meciului n-a mai avut istoric, Daniela cedand complet fizic dupa efortul enorm depus in ultimele zile, efort care a ajuns-o din urma.
De partea cealalta, Simona a jucat genul de tenis care a adus-o unde este acum in clasament: inteligent si agresiv. Elementul esential care face acest joc sa functioneze este rapiditatea cu care deschide terenul in schimb. „Open the court”, a raspuns Simona cand a fost intrebata ce va trebui sa faca in urmatorul meci, contra Pironkovei. A fost de altfel singurul moment in care a redevenit serioasa in interviu. „Deschiderea terenului” inseamna concentrarea mingilor spre colturi si liniile laterale, cat mai repede, daca se poate chiar de la retur. Simona a reusit sa faca acest lucru cu brio, si pe dreapta si pe rever.
Bineinteles ca misiunea i-a fost usurata de o replica mai putin viguroasa din partea adversarei, dar este foarte imbucurator felul in care Simona a gandit schimburile si s-a conectat la mingi. Vorbeam intr-un articol trecut referitor la ATP ca toti jucatorii mari un „stil” de joc imediat recognoscibil, specific fiecaruia. Simona Halep are un stil doar al ei si este mereu o surpriza placuta sa vezi si sa-i recunosti loviturile elastice si ritmate si deplasarea dinamica.

Simona Halep Turneul Campioanelor

In turul urmator, Halep o va intalni pe bulgaroaica Tsvetana Pironkova, numarul 57 mondial. Pironkova le-a invins pe Klara Koukalova, in turul 1, 6-4, 4-6, 6-3, si pe Shuai Peng, in mansa secunda, 3-6, 6-4, 7-6, in doua ore si 48 de minute.
Simona si Pironkova nu s-au mai intalnit niciodata pana acum. Meciul va avea loc nu inainte de ora 17:00, ora Romaniei, primul in sesiunea de seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*