Begu s-a oprit in semifinale la Rio

Begu s-a oprit in semifinale la Rio
Begu s-a oprit in semifinale la Rio

Begu s-a oprit in semifinale la Rio

Plecata din postura de favorita numarul 2, Irina Begu s-a oprit in semifinale la Rio. Putem spune ca romanca a avut parte de un culoar destul de facil.

Astfel, in prima runda ea a trecut de australianca Olivia Rogowska, clasata pe 195, cu scorul de 6-1; 6-3. Sase asi a servit Begu in acel meci, comitand trei duble greseli, procentajul sau de reusita la primul serviciu fiind unul excelent: de 92%.

A doua runda a fost la fel de usoara pentru Begu, care a trecut cu scorul de 6-2; 6-4 de americanca Bethanie Mattek Sands, jucatoare ce ocupa pozitia 214 in clasamentul WTA. Procentajul sau de reusita la primul serviciu a fost de 71% de aceasta data, americanca nefructificand insa sansa de break avuta.

In sferturi, Irina Begu a intalnit tot o adversara din afara topului 100. Este vorba despre israelianca Julia Glushko, pe care a invins-o tot in minimum de seturi, scor 6-1; 6-2. Romanca a servit 3 asi, comitand 4 duble greseli, procentajul sau de reusita la primul serviciu fiind de 65%. Cinci mingi de break a avut israelianca, Begu salvand 4 dintre ele.

Begu s-a oprit in semifinale la Rio, dupa ce a fost invinsa de slovaca Schmiedlova. Anul trecut, in China, slovaca a invins-o pe Begu cu un dublu 6-0. Acum nu a mai fost asa, favorita numarul 6, clasata pe 75, trecand in 3 seturi, scor 6-3; 4-6; 6-2, intr-o partida in care romanca a avut nevoie de 4 ori de interventia medicului, din cauza sangerarilor nazale. Doua ore si 44 minute a durat partida, timp in care Irina a servit 3 asi, comitand 6 duble greseli. Procentajul sau de reusita la primul serviciu a continuat panta descendenta observata de la meci la meci, atingand acum 46%. Am avut nu mai putin de 35 de mingi de break, Irina Begu creandu-si 14 asemenea oportunitati, fructificand 6.

Daca ajungea in finala, romanca o intalnea pe italianca Sara Errani, favorita principala a turneului. Aceasta a beneficiat in semifinala de abandonul capului de serie numarul 5, suedeza Johanna Larsson, abandon venit la 0-3 in setul decisiv, dupa ce suedeza il castigase pe primul cu 6-3, pierzandu-l pe al doilea la tie-break.

Pentru calificarea in semifinale, Irina Begu va primi 11 300$ si 110 puncte WTA, urcand pe locul 33 in clasament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*