Alexandra Dulgheru se califica pe tabloul principal la Doha

Alexandra Dulgheru se califica pe tabloul principal la Doha
Alexandra Dulgheru se califica pe tabloul principal

Alexandra Dulgheru se califica pe tabloul principal

Dupa ce Simona Halep si-a anuntat retragerea de la turneul de la Doha din pricina oboselii, sperantele noastre de a vedea o romanca in Qatar se reduceau considerabil. Iata insa ca Alexandra Dulgheru se califica pe tabloul principal, dupa ce la Dubai pierduse in ultimul tur al calificarilor. Astfel, ne vom bucura de o prezenta romaneasca in circuitul WTA si in aceasta saptamana.

In prima runda a calificarilor, Alexandra Dulgheru, numarul 94 mondial, a trecut lejer de canadianca Gabriela Dabrowski, clasata pe 174, cu un dublu 6-2. Romanca nu a servit vreun as, reusind insa sa nu comita nicio dubla greseala. Procentajul sau de reusita la primul serviciu a fost 59%, din cele 4 gameuri castigate de canadianca, 3 fiind obtinute pe serviciul adversarei. 

In turul 2, Dulgheru a avut cel mai greu meci, intalnind-o pe australianca Jarmila Gajdosova, numarul 54 mondial. Jucatoarea de la Antipozi a castigat primul set cu 6-4, romanca adjudecandu-si-le pe urmatoarele cu un dublu 6-3. Aici Dulgheru a servit doi asi, comitand insa si 3 duble greseli. Reusita la primul serviciu a scazut cu 3 procente fata de primul tur. Romanca a beneficiat de 18 mingi de break, fructificand 7. Gajdovosa a avut si ea peste 10 mingi de break, mai exact 12, dintre care a concretizat 5. 

Alexandra Dulgheru se califica pe tabloul principal la Doha in urma partidei impotriva chinezoaicei Saisai Zheng, numarul 77 mondial. Romanca a invins cu 6-1; 6-0. Sa mentionam, totusi, faptul ca si chinezoaica s-a calificat, in urma retragerii unei jucatoare de pe tabloul principal. Aceasta probabil stia ca se va califica, indiferent de ce va face impotriva Alexandrei, astfel ca nu a mai fortat. 

Sa apreciem insa si evolutia Alexandrei Dulgheru in aceasta partida si nu numai. Aceasta nu a reusit niciun as, comitand doua duble greseli, procentajul sau de reusita la primul serviciu fiind de 58%. Singurul game al chinezoaicei a fost obtinut pe serviciul romancei.

In primul tur de pe tabloul principal, Dulgheru va juca impotriva frantuzoaicei Alize Cornet, locul 24 mondial. Sincer, ne indoim ca reprezentanta noastra va avea vreo sansa in aceasta partida. Cele doua s-au intalnit in urma cu 5 ani, Cornet castigand cu 6-1; 6-0. La Dubai, Cornet a pierdut in fata danezei Caroline Wozniacki, jucatoare pe care o va intalni in turul secund aici. Sau oare Alexandra Dulgheru va reusi surpriza? Daca nu isi va imbunatati serviciul, unul destul de modest pana acum, nu va avea nicio sansa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*