Simona Halep castiga la Dubai al zecelea titlu WTA din cariera

Simona Halep castiga la Dubai al zecelea titlu WTA din cariera

Simona Halep a fost regina turneului Premier de la Dubai. Simona a reusit sa castige al zecelea titlu WTA din cariera sa, o performanta la care nimeni nu visa macar acum mai putin de doi ani. Romanca noastra a trecut de stele ca Makarova si Wozniacki, pentru a juca in finala.
In finala de la Dubai Simona a dispus de Karolina Pliskova cu scorul 6-4, 7-6 (4). Mai mereu in comanda de-a lungul meciului, Simona si-a pastrat cumpatul intr-un final tensionat, chiar si dupa ce a pierdut doua sanse de a inchide meciul, ratand o minge de meci la 5-4 in setul secund, apoi o alta la 6-5. In tiebreak, Simona a revenit de la 3-4 si n-a mai ratat la a treia ocazie, punand capat finalei.

A nu se intelege ca replica Pliskovei e cumva desconsiderata. Ci doar ca jucatoarea ceha, aflata la a doua finala pierduta in acest an, nu putea astepta mai mult de la acest meci la care a venit cu un bagaj insuficient in fata unei adversare cu prea multa variatie. Concentrarea Simonei s-a vazut aproape pe toata durata meciului, dincolo de caderile de nivel inerente. “Ea are un serviciu extrem de puternic, dar si eu returnez bine. Dar nu e doar despre serviciul ei, ci toate loviturile ei sunt puternice”, spunea jucatoarea noastra la conferinta de dupa semifinala, profetind cheia finalei. Intr-adevar, Simona a returnat exceptional, intorcand cu dobanda serviciile de peste 180 de kilometri ale Pliskovei. A pus de multe ori mingea foarte lung inapoi si a obtinut erori utile in multe momente cheie. Simona a facut fix ce se astepta de la ea sa faca. A construit superb punctele, a aratat ca poate genera si forta, dar ca nici nu-si abandoneaza instinctele. Si-a asigurat un ascendent in schimburi numai prin pozitionarea superioara pe teren, prin jocul de picioare atat de putin creditat, castigand milisecunde prin acei split steps cu care isi pregateste fiecare minge. A plimbat mingea inspirat dintr-un colt in altul, dupa multe astfel de rally-uri obtinand atata loc liber incat nici macar nu mai trebuia sa tinteasca linia, ci pur si simplu sa plaseze mingea in terenul liber.

Simona Halep castiga la Dubai a

“Simona nu-ti da niciun punct. Alearga foarte, foarte bine si e greu sa inchizi punctul contra ei, intrucat da totul inapoi. Cred ca si daca as fi luat setul al doilea, ar fi fost foarte greu sa castig meciul”, a spus Karolina, a carei perspectiva sincera nu e doar un compliment frumos, ci exprima perfect realitatea.
Simona a mai castigat, asadar, un trofeu, unul relevant. Si incredere. A mai castigat niste fani, si-a castigat si mai mult respect, i-a mai convins pe unii ca vorbeste mereu cat se poate de serios. Cand Simona a sarbatorit dupa mingea de meci, strigandu-si bucuria cu un zambet larg, ea a sarbatorit satisfactia victoriei si misiunea dusa la bun sfarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*