Federer se impune la Dubai

Federer se impune la Dubai

Dupa un parcurs fara greseala al elvetianului pana in ultimul act, iata ca Federer se impune la Dubai, dupa ce a trecut de Djokovic in minimum de seturi.

In drumul sau spre finala, Djokovic a pierdut un singur set, cel din semifinale cu Tomas Berdych. In total, sarbul a cedat 26 gameuri, adversari fiind Pospisil, Golubev, Ilhan si Berdych. In schimb, Federer nu a cedat vreun set, pierzand 15 gameuri, adversari fiind Youzhny, Verdasco, Gasquet si Coric. E adevarat, Gasquet s-a retras in sferturi, dupa ce Federer castigase primul set cu 6-1.

In intalnirea cu numarul 37 dintre cei doi titani, Federer se impune la Dubai in fata lui Djokovic cu scorul de 6-3; 7-5. Partida a durat 84 minute, timp in care elvetianul a servit nu mai putin de 12 asi, comitand o singura dubla greseala. Lucrurile au mers perfect pentru Federer si in acest ultim meci, in care a avut un procentaj de reusita la primul serviciu de 80%. E adevarat, la al doilea a cam scartait, reusind 39%. Elvetianul a beneficiat de doua mingi de break, ambele fructificate, in timp ce Djokovic a avut 7 ocazii de a castiga pe serviciul adversarului, inclusiv doua mingi de set, nefructificand insa niciuna.  In cazul in care Djokovic se impunea, era al 50-lea titlu din cariera sa de simplu. Elvetianul are 84 turnee castigate.

Federer se impune la Dubai

Federer se impune la Dubai

A fost cel de-al saptelea titlu cucerit de Federer la Dubai, dupa cele din 2003, 2004, 2005, 2007, 2012 si 2014, pierzand finala in 2006 si 2011. Elvetianul a depasit in acest ultim act pragul de 9000 asi serviti in intreaga sa cariera, devenind al patrulea jucator care reuseste acest lucru. Acesta este al doilea titlu obtinut de Federer in acest an, dupa cel de la Brisbane, victoria in ultimul act de acolo fiind cea cu numarul 10000 din cariera.

Dupa meci, Federer a recunoscut ca setul secund a fost dominat de sarb. Diferenta s-a facut insa la felul in care cei doi au abordat mingile de break. La scorul de 5-5 in setul secund, Djokovic avea 40-0 pe serviciul sau, Federer revenind insa spectaculos, facand breakul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*