Copil si Ungur duc Romania la 2-0 cu Israel in Cupa Davis

Copil si Ungur duc Romania la 2-0 cu Israel in Cupa Davis

Marius Copil a jucat excelent cu Dudi Sela si a adus al doilea punct pentru Romania in Cupa Davis. Totul a mers foarte bine pentru Romania in prima zi a meciului cu Israelul de la Sibiu, intr-o zi in care vestile excelente au curs in serie pentru tenisul romanesc, in spiritul ultimilor doi ani. Cu doua victorii, una previzibila, alta foarte importanta, echipa noastra de Cupa Davis e plasata excelent inaintea zilei a doua. Sub conducerea capitanului Andrei Pavel, Romania da satisfactii iubitorilor tenisului. Si chiar daca aceasta competitie are mereu un puternic aer de imprevizibil, o rasturnare de situatie din acest punct s-ar incadra la categoria surprize de proportii.
Adrian Ungur a adus primul punct pentru Romania. In ciuda unui inceput mai greoi cu necunoscutul Bar Botzer, un jucator aflat foarte aproape de granita Top 1000. Botzer a servit foarte bine, iar in ideile lui Andrei Pavel, constientizarea diferentei valorice i-a dat dureri de cap lui Ungur. Odata primul set trecut in cont, lucrurile au mers mult mai simplu pentru Adrian, care le-a castigat pe urmatoarele doua confortabil: 7-5, 6-3, 6-0.

Cupa davis Romania mar 2015

Meciul cheie al intregii manse era considerat cel dintre numarul 2 al nostru, Marius Copil, si numarul 1 al lor, experimentatul Dudi Sela. Copil a avut sansa de set in tiebreakul primului set, ratata, iar apoi a trecut prin momente de meci mai putin concludente la jumatatea setului secund. Al doilea tiebreak l-a gasit mult mai concentrat si mai mobilizat, iar meciul a inceput sa se incline dupa ce Marius a egalat la seturi. In setul trei, romanul a pus mult mai multa presiune la retur si a adus o agresivitate controlata in joc, iar break-ul a venit exact la 5-4, cand Sela servea ca sa stea in set. Marius a indeplinit o formalitate in setul patru, pentru al doilea punct al Romaniei. O victorie importanta pentru Marius, tinand cont de experienta superioara a lui Sela, un jucator care a obtinut rezultate solide de-a lungul timpului in Cupa Davis.
“Sper sa vina lumea si maine, le multumim ca vin la teren si ca ne ajuta sa castigam astfel de meciuri. Eu la Sibiu am inceput Cupa Davis, cu o victorie la dublu, aici a inceput si Andrei ca antrenor, ne simtim mereu bine cand jucam la Sibiu. Ar fi frumos sa incheiem la dublu si sa castigam inca din ziua a doua”, a spus Marius pentru TVR.
Cu un avantaj linistitor, Romania isi trimite sambata pe teren echipa de elita, dublul Horia Tecau – Florin Mergea. Cei doi, ambii in Top 5 la dublu in Race to London, ii au pe Erlich si pe Leshen anuntati ca adversari, dar n-ar fi exclus ca Dudi Sela sa-i ia locul ultimului, dat fiind ca e ultima sansa pentru Israel.

Horia Tecau

“Pentru maine sunt foarte increzator, dar nu trebuie sa ne relaxam. Cupa Davis nu e gata pana cand nu ai trei puncte, am mai avut si noi 2-0 in alte ocazii, au mai avut si altii 2-0 si ne-am convins ca meciul nu e gata pana nu vine a treia victorie. Adi Ungur a avut ceva emotii la inceput, ma bucur ca a incheiat in trei seturi. Sa-l bati pe Sela in Cupa Davis e un rezultat foarte bun si sper sa-l ajute pe Marius. El vrea sa arate ce poate, ce forta are, de multe ori vrea sa faca mingi extraordinare. Il cunosc foarte bine pe Sela, el se foloseste mult de erorile nefortate ale adversarului. Am vrut sa-l fac pe Marius sa inteleaga ca nu trebuie sa dea cadouri”, a declarat Andrei Pavel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*