Alexandra Dulgheru se opreste in finala

Alexandra Dulgheru se opreste in finala

De aplaudat performanta Alexandrei Dulgheru, care a ajuns pana in ultimul act la Kuala Lumpur. Asta dupa ce saptamana trecuta ajunsese in finala la Doha. Din pacate aceasta a fost stopata de aceeasi jucatoare sa castige ambele turnee.

Daca in primele doua tururi, Dulgheru nu a avut probleme prea mari, reusind surpriza in primul tur, cand a trecut de Sabine Lisicki cu 6-4; 7-5, in runda a doua invingand o jucatoare din afara top 100 cu 6-4; 6-1. In sferturi a „tremurat” putin impotriva Juliei Goerges, numarul 65 mondial, castigand cu 7-6; 7-5. Asta in ciuda faptului ca romanca a avut procentaje ceva mai slabe decat nemtoaica atat la primul, cat si la al doilea serviciu.

In semifinale a intalnit-o pe Gajdosova, numarul 52 mondial, pe care o invinge in 3 seturi. Dulgheru a pierdut cu 5-7 primul set, castigandu-le pe urmatoarele doua cu 7-5; 7-6, dupa o partida care a durat mai mult de 3 ore. Momentul cel mai intens a avut loc in setul al treilea, la scorul de 4-4. Gameul 9, pe serviciul Alexandrei, a durat nu mai putin de 17 minute, timp in care australianca a beneficiat de nu mai putin de 7 mingi de break. Din fericire, romanca a facut fata cu brio presiunii.

Alexandra Dulgheru se opreste in finala

Alexandra Dulgheru se opreste in finala

Dupa acest joc extenuant, Alexandra Dulgheru se opreste in finala, invinsa fiind de daneza Caroline Wozniacki, numarul 5 mondial. Spre deosebire de finala turneului de saptamana trecuta, disputata tot impotriva lui Wozniacki, cand romanca a abandonat in setul secund, dupa ce il pierduse pe primul cu 1-6, acum Dulgheru a reusit sa-si adjudece prima mansa cu 6-4, mansa care a fost intrerupta si de ploaie in debutul meciului, cand Alexadra avea minge de break. A fost primul set pierdut de daneza in acest turneu.  Apoi Wozniacki a revenit, castigand celelalte doua seturi cu 6-2; 6-1. Astfel, daneza a cucerit titlul cu numarul 23 in cariera, in vreme ce Dulgheru a rams cu titlurile de la Varsovia, din 2009 si 2010.

Dupa ce Alexandra Dulgheru se opreste in finala la Kuala Lumpur, aceasta castiga 21 400$ si urca 22 pozitii in clasamentul WTA. Astfel, ea va ocupa de maine locul 72. Avand in vedere forma aratata in ultimele doua saptamani de romanca, nu ar fi deloc exclus sa o vedem la finalul acestui an in top 50.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*