Meci maraton de tenis

Meci maraton de tenis

S-a intamplat ieri, 8 martie 2014, o zi care va intra in istoria tenisului. Asta fiindca am avut parte de cel mai lung meci de tenis din istoria Cupei Davis.

Este vorba despre meciul 4 al duelului dintre Argentina si Brazilia, din Grupa Mondiala. Dupa primele doua zile, brazilienii conduceau cu 2-1. In primul meci al celei de-a treia zile, Leonardo Mayer il intalnea pe Joao Souza. Primele doua seturi au fost castigate de Mayer la tie-break, primul avand 58 minute, al doilea o ora si 6 minute. Un minut mai mult decat al doilea set a durat cel de-al treilea, castigat de Souza cu 7-5. Cu acelasi scor a trecut brazilianul si in setul 4, care a durat o ora si un minut. In decisiv s-au disputat 28 gameuri, Leo Mayer izbutind victoria. Asta desi Souza facuse break la scorul de 5-5, avand sansa sa incheie meciul mult mai devreme. Mansa a durat nu mai putin de doua ore si 30 minute. In total, acest meci maraton de tenis 6 ore si 42 minute. Sigur,  atat Mayer, cat si Souza au avut nevoie in repetate randuri de interventia terapeutilor, solicitand pauze care au durat mai mult de un minut.

Astfel, acest meci maraton de tenis este cel mai lung joc din istoria Cupei Davis si al doilea ca durata din istoria tenisului, dupa inegalabilul meci dintre Mahut si Isner, de la Wimbledon, meci intins pe durata a 3 zile, terminat cu 71-69 in decisiv.

Meci maraton de tenis

Meci maraton de tenis

Recordul pentru cel mai lung joc de tenis in Cupa Davis le apartinea lui John McEnroe si Mats Wilander, in 1982.  Sa spunem ca Leo Mayer a beneficiat de 11 mingi de meci, in doua randuri conducand chiar si cu 40-0 pe serviciul adversarului. Se intampla la 5-4 si la 12-11. Din cauza duratei imense, ultimul meci, cel dintre Delbonis si Bellucci, s-a intrerupt din cauza intunericului, dupa ce Delbonis a castigat primul set. Acesta se va relua astazi, la ora 16:00.

De precizat si faptul ca Souza jucase 5 seturi si vineri, cand il invingea, intr-un meci de 5 ore, pe Berlocq. Brazilianul fusese condus cu 1-2 la seturi, castigandu-le pe urmatoarele fara emotii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*