Halep castiga trofeul la Indian Wells

Halep castiga trofeul la Indian Wells

Halep castiga trofeul la Indian Wells, probabil cel mai important de pana acum din cariera. Din cele 5 partide pe care le-a disputat, in 4 s-au desfasurat 3 seturi, dar la final toatee aceste lucruri nu mai conteaza.

Dupa ce in semifinale a beneficiat de abandonul Serenei Williams, in ultimul act Simona Halep a intalnit-o pe sarboaica Jelena Jankovic, numarul 21 mondial.  A fost o partida cu o mare incarcatura, avand parte de nu mai putin de 18 breakuri, 9 de fiecare parte. 

Simona nu a intrat bine in meci, pierzand pe propriul serviciu gameul de deschidere. Apoi insa a reusit rebreakul, mergand cap la cap pana la 2-2. Acolo s-a intamplat ceva in mintea Simonei, care nu a mai reusit sa castige niciun game pana la sfarsitul setului, pierzand prima mansa cu 2-6.

In setul secund, reprezentanta noastra ne-a creat mari emotii cand si-a pierdut serviciul la scorul de 1-1. Breakul romancei a sosit la 2-2, pentru ca apoi sa urmeze 4 gameuri castigate pe serviciul adversarei, ajungandu-se la 5-5. Simona a preluat conducerea, pastrandu-si serviciul, realizand apoi breakul, castigand setul secund cu 7-5.

Halep castiga trofeul la Indian Wells dupa un al treilea set de infarct.

Astfel, romanca si-a pierdut prima serviciul si in decisiv, la scorul de 1-1,facand imediat rebreak. A urmat un break de fiecare parte, Simona Halep reusind apoi sa se distanteze la 5-3.  Numarul 3 mondial a jucat ultimul game in stil de mare campioana, castigand la 0. Abia in acel moment emotiile noastre s-au risipit.

Halep castiga trofeul la Indian Wells

Halep castiga trofeul la Indian Wells

La finalul partidei, Jankovic a afirmat ca spre sfarsitul setului 3 nu mai putea alerga, efortul depus pe parcursul meciului fiind foarte mare. Sa spunem ca Jelena are 30 ani, fata de cei 23 avuti de Simona. Asadar, tineretea romancei a fost un factor determinant in acest meci.

De pe urma acestui turneu, Halep a primit suma de 900 000 dolari, insa mai important este faptul ca a castigat 1 000 puncte. Astfel, romanca a urcat pe prima pozitie in ceea ce priveste partidele disputate in acest an, devansand-o pe Serena Williams. In cursa pentru Singapore, cum este cunoscut acest clasament, mai avem doua romanca in top 50. Este vorba despre Alexandra Dulgheru, clasata pe 31 si despre Irina-Camelia Begu, pozitionata pe 41. Toate cele 3 romance vor participa la turneul de la Miami, care va incepe marti, doar Halep si Begu fiind pe tabloul principal.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*