Simona Halep trece in tromba de Sloane Stephens. Urmeaza Serena

Simona Halep trece in tromba de Sloane Stephens. Urmeaza Serena

Simona Halep a intrat in semifinale la turneul de la Miami. Maniera in care a depasit-o pe Sloane Stephens a impresionat. Cu momente de joc incredibil, Simona Halep e in forma pentru semifinala cu Serena Williams.
Simona Halep a castigat in doua seturi cu Sloane Stephens, 6-1, 7-5 in o ora si 15 minute. Este a 14-a victorie consecutiva a romancei si a 24-a a anului.
Simona a jucat un tenis curat, superb si imposibil de respins in vreun fel. Am regasit-o pe Simona din Singapore, motivata, focus 100 la 100, neclintita de nimeni si de nimic din exterior.
Cea care se face una cu mingea. Simona cu lovituri electrice, cu unghiuri teribile, cu o constructie superba a punctului si cu o deplasare care-ti fura ochii. Aceeasi Simona expeditiva, care nu-ti lasa nimic gratis, care te descurajeaza cu furia pozitiva din priviri, cu explozia din picioare si cu injectia de viteza din racheta.
Sloane a inceput pozitiv, atacand furios serviciul doi al romancei cat sa-si creeze doua mingi de break inca din primul game, dar americanca a realizat rapid ca a dat peste o jucatoare in zi de gratie. Simona a lovit inteligent, preponderent catre reverul lui Stephens, tinand-o sechestrata pe americanca pe acea parte. Cand Halep a schimbat directia in rally, lovind catre dreapta americancei, Sloane s-a simtit grabita pe forehand, parte pe care are tentatia sa-si foloseasca forta nativa superioara si sa loveasca brutal mingea, indiferent daca se impune sau nu. Deseori cedeaza prea usor acestei tentatii, iar asta o costa puncte importante. Atunci cand Sloane a atacat coerent, si au fost destule situatii, Simona s-a aparat excelent in colturile terenului si a raspuns cu retururi fantastice, de o adancime si o precizie de natura sa puna presiune imensa pe Stephens. I-a transmis astfel un mesaj greu de pus in practica: “trebuie sa vii cu lovituri aproape perfecte ca sa treci de mine astazi”. Adica i-a pus intrebari si i-a insuflat dubii. Adica exact de ce nu are nevoie Sloane in faza ei actuala, in care cauta sa-si reconsolideze pas cu pas increderea.

Simona Halep  Sloane Stephens

Cu lovituri curate si pline, cu un plasament excelent si cu lungime buna pe ambele laturi, Simona a obtinut imediat break-ul, asa ca firavul echilibru de la inceput s-a prefacut rapid in tandari. Romanca a inceput sa controleze ritmul si sa-si impuna constructia elaborata a punctului, provocand daune cu adancimea mingilor si cu unghiurile create, folosindu-se de ele ca sa o scoata pe Sloane din teren, numai pentru a executa apoi spatiul ramas liber. In plus, in termeni de rabdare, Simona Halep pleaca intotdeauna cu un avantaj masiv fata de Sloane, pentru ca-si masoara mult mai bine riscurile si poate sa astepte alte doua sau trei lovituri in asteptarea timingului perfect. Transa a durat cateva zeci de minute superbe. De data asta, vedeta zilei a fost nu reverul in lung, ci forehandul, pe care numarul 3 mondial l-a executat in voie si in toate directiile: in lungul liniei, in cross sau, specialitatea serii, running forehandul direct castigator, o lovitura de mare efect.
Ambitia Simonei este derminanta. Si este unul dintre motivele pentru care Simona a ajuns la atatea victorii anul acesta, 24, dintre care 14 la rand. Acum cand si jocul ei se aliniaza la cote dintre cele mai inalte, exact atunci cand trebuie. Cand un titlu la Indian Wells e urmat de o semifinala la Miami totul pare perfect normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*