Romania la barajul pentru Grupa Mondiala

Romania la barajul pentru Grupa Mondiala

In acest weekend, Romania va juca impotriva Canadei meciul de care depinde accederea in Grupa Mondiala. Ar fi pentru prima data in istorie cand am reusi asta.

Din pacate, Simona Halep nu va participa, aceasta hotarandu-se sa castige o masina in urma turneului de la Stuttgart. In schimb, canadianca Bouchard si-a anuntat in ultimul moment participarea la Fed Cup. In afara lui Bouchard, singura care poate aduce punctul pentru Canada ar fi perechea de dublu, formata dijn Dabrowski si Fichman. Acela va fi insa ultimul meci de maine, meci la care speram sa ajungem. Sau poate vreuna dintre jucatoarele noastre va reusi surpriza si o va elimina pe Bouchard. Nu ar fi imposibil.

Pentru asta, avem nevoie insa si de suporteri care sa sustina Romania la barajul pentru Grupa Mondiala.

Romania la barajul pentru Grupa Mondiala

Romania la barajul pentru Grupa Mondiala

Suprafata de joc este hard, in sala, putin lenta, lucru care ne-ar avantaja, in mod teoretic. Primul meci va fi disputat de Camelia Begu, numarul 33 mondial, care nu trebuie sa ne dea emotii si sa castige in minimum de seturi impotriva lui Francoise Abanda, clasata pe 260. Apoi ne vom ruga ca Alexandra Dulgheru sa produca o surpriza si sa o invinga pe Eugenie Bouchard. Sa amintim ca Bouchard vine dupa 3 infrangeri. Prima partida va incepe la ora 20:00, ora Romaniei.

A doua zi va incepe cu meciul lui Begu contra lui Bouchard, unul in care orice se poate intampla. Cele doua s-au intalnit in optimile Australian Open din acest an, canadianca invingand in 3 seturi. Apoi Dulgheru o va intalni pe Abanda, in ceea ce speram sa fie inca o victorie fara emotii. Romania la barajul pentru Grupa Mondiala isi va incheia prestatia, in mod normal, cu meciul de dublu. Aici le avem pe Andreea Mitu si Raluca Olaru, clasate pe 218 si 62, care vor da piept cu Dabrowski si Fichman, numerele 43 si 141. Initial, Begu trebuia sa joace la dublu, insa capitanul nejucator Alina Tecsor s-a bazat pe forma buna reusita din ultima vreme a Andreei Mitu.

Canada si Romania s-au mai intalnit o singura data in Fed Cup. Se intampla acum mai bine de 30 ani, cand reprezentativa noastra castiga cu 3-0, fara sa piarda vreun set.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*