Nastase Tiriac Trophy a inceput la Bucuresti

Nastase Tiriac Trophy a inceput la Bucuresti

BRD Nastase Tiriac Trophy este cel mai important turneu de tenis din Est. Mandria natinala Nastase Tiriac si-a inceput editia aniversara de 20 ani. Pentru o saptamana, vedem din nou tenis masculin de calitate la doi pasi de casa. Vorbim despre cativa dintre jucatorii prezenti anul acesta la Bucuresti. Dupa doua zile in care tenisul romanesc a fost prilej de bucurie si chiar mandrie nationala, o sa vedem tenis de calitate la Arenele BNR.
Concursul vine intr-un moment ideal, cu echipa Romaniei ajunsa, dupa mai bine de 20 de ani, in grupa principala a Fed Cup, si cu pofta pentru tenis, atat pentru cel jucat, cat si pentru cel privit, devenita de-a dreptul contagioasa. In contextul acesta, editia aniversara de 20 de ani a turneului de la Bucuresti se anunta deja un succes de vanzari

Nastase Tiriac Trophy

Cat despre spectacolul din teren, acesta va depinde si de romanii de la dublu, tablou unde lumea asteapta deja la o finala Tecau vs. Mergea (care face pereche la turneul acesta cu indianul Bopanna). Cei doi au mai fost aproape de o finala anul acesta, in doua randuri chiar, dar de intalnit, s-au intalnit in sferturi la Australian Open sau in turul 1 la Miami. Si la Bucuresti s-au mai intalnit, de doua ori chiar.
Alt factor de urmarit este si forma unor jucatori ca Borna Coric – pustiul care l-a batut pe Rafa in toamna, la Basel – si Gael Monfils, care nu mai e pusti, dar l-a invins pe Federer chiar saptamana trecuta, la Monte Carlo, intr-un meci mare.
Foarte interesanta va fi si evolutia sarbului Tipsarevic, care joaca la Bucuresti abia al doilea sau turneu din ultimele 17 luni. Janko, care are 30 de ani, a suferit doua operatii pentru extirparea unei tumori benigne din piciorul stang, interventie care ameninta sa-i incheie frumoasa cariera prematur.

Nastase Tiriac Trophy 1

Recent, la primul lui meci dupa revenire, pe zgura de la Houston, Tipsarevic s-a luptat aproape trei ore cu brazilianul Clezar, salvand si cateva mingi de meci pentru a-si apropia victoria. La revenirea la Bucuresti, el ar putea fi una dintre principalele atractii de la Bucuresti. Tipsy a mai fost la Bucuresti in trecut, dar atunci in calitate de jucator de Top 10 si posesor al unui wildcard de ultim moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*