Marius Copil si Adrian Ungur castiga Nastase Tiriac Tropy 2015 la dublu

Marius Copil si Adrian Ungur castiga Nastase Tiriac Tropy 2015 la dublu

Marius Copil si Adrian Ungur au realizat surpriza turneului Nastase Tiriac Trophy. Componenti ai echipei Romaniei de Cupa Davis – dar in meciurile de simplu. Intrati pe tablou cu un wildcard, Marius si Adrian au surprins pe toata lumea, castigand primul titlu ATP impreuna. Performanta lor tine pentru al patrulea an la rand titlul de dublu la Bucuresti si confirma traditia buna pe care o avem in ultimii ani la dublu, masculin si feminin. Trofeul BRD Nastase Tiriac a ramas in mainile romanilor si anul acesta! Nu sunt romanii la care se astepta toata lumea (Horia Tecau sau Florin Mergea), dar ce parcurs au avut Marius Copil si Adrian Ungur! Beneficiarii unui wild card, cei doi au avut o saptamana plina de meciuri dificile, totul culminand cu finala de azi, in care au castigat contra perechii Nicholas Monroe/Artem Sitak, intr-un meci care a pus pe jar Arenele BNR: 3-6, 7-5, 17-15.
Copil si Ungur au revenit dupa ce au pierdut primul set cu 6-3, au rezistat dezamagirii de a pierde un break facut devreme in setul doi si au apasat pe acceleratie exact la momentul potrivit pentru a castiga setul cu 7-5. Au intrat in super tiebreak pe un val de adrenalina, datorat atat castigarii setului doi, cat si sustinerii frenetice din partea tribunelor si au luat startul mai bine decat adversarii lor. Dar de cate ori poti sa treci pe langa trofee la schimbarea terenului si sa ignori importanta meciului, miza lui? Ambele perechi au simtit presiunea imensa a ultimei sute de metri. Super tiebreakul a fost un dans al erorilor amestecat cu puncte magistrale, decizii sclipitoare urmate de greseli datorate emotiilor. Reverul lui Adi Ungur ne-a dus de la extaz la agonie si inapoi, serviciul lui Marius ne-a dat palpitatii, dar astazi, pe langa castigarea unui meci fanstastic si unui trofeu drag tuturor jucatorilor romani, am fost martori la nasterea unei echipe.
Dublul masculin romanesc, alaturi de simplul feminin, traieste o poveste frumoasa in ultimii ani. Horia a dat tonul, Florin Mergea s-a alaturat si el conversatiei si acum avem perspectiva interesanta a unei echipe romanesti complete: Marius Copil / Adrian Ungur. Le-am urmarit toate meciurile saptamana aceasta si par sa aiba o chimie foarte buna, atat ca joc, cat si ca temperament. Marius este inalt, calm, cu serviciu si joc la fileu nimicitor. Adrian este mai scund, infocat, cu un rever absolut uluitor, maestru al loburilor si al jocului din spate.

Marius Copil Adrian Ungur steag

Finala le-a testat insa mai degraba taria mentala decat cea fizica. Super tiebreakul a fost proba de foc, in care echipa a trebuit sa reziste dezamagirii de a nu fructifica multiple sanse de a inchide meciul. Iar apoi a trebuit sa nu lase dezamagirea sa prinda radacini, pentru ca adversarii le-au suflat tot timpul in ceafa si au avut sansele lor de a castiga finala. A fost o minge a adversarilor ireal aterizata pe tusa la primul match point al romanilor, au fost rachete aruncate, nesincronizari la fileu, alte rachete aruncate, mingi iesite milimetric afara, alte schimbari de teren. 17-15 este un scor mare, si la propriu, si la figurat. S-a jucat mult si s-a consumat multa energie. Pana la urma, Adrian si Marius au iesit primii din acest baraj de foc si sper ca felul in care au castigat aceasta finala sa-i sudeze si sa le dea incredere in viitor. Echipa lor are potential.

Marius Copil Adrian Ungur Bucuresti 2015

Iar declaratiile lor de la festivitatea de premiere dau de inteles ca au planuri serioase pentru viitor. „Speram sa castigam si la anul si fara sa fie nevoie sa primim wild card”, a spus Marius Copil. Asa sa fie. Atunci, bun venit in dublul masculin la nivel inalt, Marius si Adrian!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*